Deze surfer legde het vreemde fenomeen van bewegende golven vast die bij -11 graden bevriezen

Janine image
door Janine

24 Januari 2020

Deze surfer legde het vreemde fenomeen van bewegende golven vast die bij -11 graden bevriezen
Advertisement

De recordgolf van vorst die tussen december 2019 en januari 2020 de oostkust van de Verenigde Staten en Canada trof, bracht het kwik tot temperaturen van ongeveer -40 graden. Een indrukwekkend meteorologisch evenement dat uiteraard niet alleen veel ongemak en noodsituaties bij de Noord-Amerikaanse bevolking heeft veroorzaakt, maar ook spectaculaire creaties van de natuur aan het licht heeft gebracht. Surfer en fotograaf Jonathan Nimerfroh uit Massachusetts, weet er alles van.

via Jonathan Nimerfroh/Instagram

Advertisement

Jonathan is een liefhebber van de natuur en de golven, en heeft het vreemde fenomeen van bevroren golven vereeuwigd aan de kust van het eiland Nantucket in Massachusetts, aan de oostkust van de Verenigde Staten, net ten zuiden van de stad Boston. Jonathan was niet ontmoedigd door de polaire kou en besloot om op die bevroren golven te surfen, waarover hij zei: "Je kunt er zelfs op surfen als ze perfect bevroren zijn, want ondanks de zeer lage temperatuur zijn het nog steeds golven in beweging."

Advertisement

Met een maximale temperatuur van -11 graden Celsius op het eiland Nantucket, liet Jonathan zich betoveren door de typische winterse schoonheid van deze bewegende golven, ze zowel onsterfelijk makend op foto's als surfend met zijn onvermijdelijke surfplank.

Een extreem meteorologisch fenomeen dat al op het eiland Massachusetts in de winter van 2015 voorkwam, maar dat elke keer weer een werkelijk unieke en onherhaalbare bevroren magie creëert!

Advertisement