Deze fotograaf is erin geslaagd het magische en onzichtbare licht uitgestraald door planten vast te leggen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze fotograaf is erin geslaagd het…
Onder hun veren verstoppen uilen lange dunne pootjes: een nogal merkwaardig kenmerk 5 factoren om rekening mee te houden bij het verzorgen van orchideeën

Deze fotograaf is erin geslaagd het magische en onzichtbare licht uitgestraald door planten vast te leggen

Door Janine
2.842
Advertisement

Fotografie is een kunst waarin je jezelf op verschillende manieren kunt uitleven en creaties tot leven kunt brengen die elke verbeelding te boven gaan. Craig P. Burrows, 30 jaar, woonachtig in Zuid-Californië, weet dit goed.

Eclectisch fotograaf, experimentator en vooral innovator, besloot deze jongen zich volledig te wijden aan zijn passie en deze vanuit echt originele perspectieven te verkennen. Na natuurkunde te hebben gestudeerd, spreekt het vanzelf dat Craig graag experimenteert. En dit is vooral duidelijk wanneer je naar zijn foto's kijkt. De vaardigheden van deze jongen gaan verder dan eenvoudige foto’s vlakbij natuurlijke onderwerpen en slagen erin om een bijna "magische" uitstraling te creëren rondom alles wat zijn lens omlijst.

Burrows is vertegenwoordiger van de zogenaamde UVIVF Photography, oftewel fluorescentiefotografie geïnduceerd door ultraviolette stralen. Wat betekent dit? Dat deze man, om zijn prachtige foto's te maken, alleen het licht van het ultraviolette spectrum gebruikt. De bloemen genomen van zeer korte afstanden lijken dus te schijnen met hun eigen licht.

Advertisement

Het ongelooflijke aan deze foto’s is dat Craig ze in het donker maakt, en niet in bijzonder ongerepte of landelijke gebieden: ze zijn de bloemen uit zijn buurt, vereeuwigd in het donker.

Eenvoudige bloemen worden ongelooflijk artistieke afbeeldingen...

Advertisement

Zoals de kunstenaar heeft uitgelegd, is elke bloem een verrassing omdat Burrows niet weet wat hij van het onderwerp kan verwachten als hij een van zijn zeer specifieke foto's maakt. Het geeft misschien niet het gewenste effect of, zoals in het geval van de foto's die we je tonen, het kan juist leiden tot ongelooflijk fascinerende resultaten.

Advertisement

Een licht dat er is maar niet te zien is…

Het bijzondere effect van het “verborgen" licht van de bloemen wordt gegeven door het feit dat het organisch materiaal is, dat schijnt onder de stimulering van de speciale UV-filters die Craig in de lenzen van zijn camera's plaatst.

Advertisement

Planten en bloemen geven in dit licht een echt uniek effect!

Zijn "verzameling" fotografische lenzen is in feite benijdenswaardig en bevat, volgens wat hij laat weten, vele instrumenten die niet bepaald nieuw en eigentijds zijn, om aan te tonen dat, zelfs met niet geheel moderne hulpmiddelen, verrassende resultaten kunnen worden verkregen, zo niet beter.

Een levendig en alternatief licht doordringt de scènes vereeuwigd door Burrows waardoor ze uniek, origineel, eclectisch, met onverwachte en verrassende charme zijn. Wie weet of er vanaf vandaag, kijkend naar een eenvoudige bloem, geen verlangen zal zijn om te weten hoe het eruit ziet onder een ander, magisch perspectief. Een licht dat er is, maar tegelijkertijd onzichtbaar is…

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt