Wetenschappers ontdekken een nieuwe soort slang en noemen het als een personage van Harry Potter - Curioctopus.nl
x
Wetenschappers ontdekken een nieuwe…
In Zuid-Afrika maakt een groep leeuwen gebruik van de quarantaine om midden op straat een dutje te doen De trieste beelden van een tijger die oneindig rondjes loopt in zijn kleine omheining in de dierentuin van Peking

Wetenschappers ontdekken een nieuwe soort slang en noemen het als een personage van Harry Potter

26 April 2020 • Door Janine
4.943
Advertisement

In India hebben een aantal wetenschappers een nieuwe soort slang ontdekt en besloten om zichzelf in de maling te nemen door de gebruikelijke ernst even opzij te zetten die wetenschap en onderzoek onderscheidt. In plaats van de slang een naam te geven dat verwees naar een bepaald kenmerk of naar de plaats van oorsprong, besloten de wetenschappers het Zalazar Zwadderich te noemen, de naam van een van de vier grondleggers van de magische school waar Harry Potter ging studeren, de bekende tovenaar van de JK Rowling-sage.

In tegenstelling tot Zalazar Slyntherin, oftewel Zalazar Zwadderich, is deze slang geen fictief personage, maar een dier van vlees en bloed. Hoewel de officiële wetenschappelijke naam Trimeresurus Salazar is, waren wetenschappers het erover eens dat deze soort algemeen bekend zou moeten staan onder de naam Salazar Slyntherin. De reden? Laten we zeggen dat het personage van Rowling erg goed was in het praten met slangen...

De slang werd ontdekt tijdens een expeditie naar Arunachal Pradesh, in het noordoosten van India, waar experts dag en nacht naar nieuwe soorten zochten. Omdat het een gebied is die rijk is aan biodiversiteit, kwamen wetenschappers minstens 15 andere zeer vergelijkbare soorten slangen tegen, maar bevestigden uiteindelijk de diversiteit en het unieke karakter van de Salazar Slyntherin.

Advertisement

Zoals we op de foto's kunnen zien, heeft de slang een intense en zeer felle groene kleur; de mannelijke exemplaren hebben een kenmerkende rood/oranje streep die over het hele lichaam loopt. Net als andere slangen is deze nieuwe soort giftig en, voor de goede orde, aanwezig in Oost- en Zuidoost-Azië.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt