Saturnia: het fantastische kuuroord met natuurlijke zwembaden, turquoise wateren en witte rotsen middenin het hart van Italië

Janine image
door Janine

13 Augustus 2020

Saturnia: het fantastische kuuroord met natuurlijke zwembaden, turquoise wateren en witte rotsen middenin het hart van Italië
Advertisement

Er zijn plaatsen die ons gewoon een adembenemende natuurlijke schoonheid geven, waar we het het minst zouden verwachten en op manieren die gunstig zijn voor onze gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan thermale bronnen: er zijn er heel veel op de wereld, maar om toegang te krijgen tot instellingen met therapeutisch water, is het vaak nodig om betaalde gebieden te betreden die niet altijd binnen ieders bereik zijn.

Dit is niet het geval in Saturnia, een Italiaanse stad in Toscane, met een thermale bron die over de hele wereld beroemd is vanwege zijn heilzame en geneeskrachtige eigenschappen, gelegen in een prachtige omgeving, typisch Toscaans en vooral open en beschikbaar voor iedereen die zich wil onderdompelen in de turquoise wateren.

Advertisement

Geschiedenis en welzijn komen in Saturnia samen in een mix die ronduit fascinerend is. De thermale plaats was al bekend in de Etruskisch-Romeinse tijd, toen men geloofde dat de god Saturnus, boos op menselijk geweld, een bliksemschicht naar de aarde stuurde die een krater opende waaruit het zwavelhoudende water stroomde. Vandaar de naam van het gebied.

Advertisement

Wat de oorsprong van dit natuurwonder ook is, het is zeker dat het water, dat een constante temperatuur van 37,5°C heeft en een stroom van ongeveer 500 liter per seconde, veel mensen sinds de oudheid ontspanning en welzijn heeft gebracht.

Saturnia: het fantastische kuuroord met natuurlijke zwembaden, turquoise wateren en witte rotsen middenin het hart van Italië - 3

Wat opvalt bij aankomst in Saturnia, is ongetwijfeld de blauwe kleur van het water, gecombineerd met het wit van de kalkstenen rotsen, die het zwemmen in de natuurlijke poelen tot een waar genoegen maken. In feite zijn er tientallen "zwembaden" die Moeder Natuur hier voor iedereen heeft gemaakt, samen met de prachtige Cascate del Mulino, op zijn zachtst gezegd spectaculaire watervallen.

Dit alles vormt een echt "wellnesscentrum" zonder kunstmatige elementen, en vooral gratis: een must voor iedereen die naar de Toscaanse Maremma reist.

Artrose, reuma, hoge bloeddruk, ontstekingen, longaandoeningen en leverproblemen: het water van Saturnia kan een wondermiddel zijn voor al deze gezondheidsproblemen.

Hier kun je, naast de sterke geur van zwavel, echt een vredige en weldadige atmosfeer inademen, waarin water, een fundamenteel element, echt synoniem is met leven. Lijkt het je wat? Heb je zijn om even lekker te ontspannen in dit natuurlijke paradijs?

Advertisement
Advertisement