Tijdens een reis naar India fotografeert ze de lokale bevolking: de mensen lijken met hun ogen te spreken - Curioctopus.nl
x
Tijdens een reis naar India fotografeert…
Saturnia: het fantastische kuuroord met natuurlijke zwembaden, turquoise wateren en witte rotsen middenin het hart van Italië 15 dagelijkse verschijnselen die zo merkwaardig waren dat iemand de plicht voelde om ze op een foto vast te leggen

Tijdens een reis naar India fotografeert ze de lokale bevolking: de mensen lijken met hun ogen te spreken

13 Augustus 2020 • Door Janine
2.323
Advertisement

Elke cultuur is anders en het ontdekken van de verschillen door te reizen en alles om ons heen te fotograferen is misschien wel wat ons het meest verrijkt. De Poolse fotografe Magdalena Bagrianow wilde van haar aangeboren nieuwsgierigheid profiteren om uithoeken van de wereld te verkennen die nog onbekend zijn bij het grote publiek. Haar specialiteit zijn portretten en tijdens haar reis naar India fotografeerde ze veel mensen, allemaal inwoners, die worstelden met dagelijkse activiteiten in hun natuurlijke omgeving. In haar prachtige portretten lijken mensen door hun blikken te spreken, en elk van hen lijkt vereerd en dankbaar dat ze op de foto staan.

"Door in de ogen van mensen te kijken, nemen we hun karakter en hun emoties waar", zei de fotografe, "door in elkaars ogen te kijken komen we met hen in contact en kunnen we een idee krijgen van wie ze werkelijk zijn". Bagrianow heeft veel door de straten van India rondgelopen en een prachtig deel van zijn inwoners gefotografeerd.

Advertisement

Een blik zegt meer dan duizend woorden...

Als achtergrond voor de portretten, die zeker centraal staan, zijn er vaak dieren en natuurlijke scenario's waarin mannen, vrouwen en kinderen zich bewegen gedurende de dag.

Bagrianow is verschillende keren in India geweest en heeft Rajasthan met eigen ogen kunnen zien en oversteken en zelfs de Pushkar Fair, een beroemde veemarkt, kunnen zien. Tijdens dit evenement heeft de fotografe haar kennis van dit immense land kunnen verdiepen, waarbij ze zich vooral richtte op het landelijke aspect. In feite komen duizenden gezinnen naar deze markt, voornamelijk bestaande uit boeren en kamelenhandelaren, maar ook vrouwen en kinderen.

Bagrianow zegt dat ze geluk heeft gehad door met hen in contact te zijn gekomen en in de loop van de tijd met velen van hen bevriend is geraakt.

Als je meer van haar foto's wilt zien, kun je haar Instagram-pagina bezoeken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt