Exolung, het onderwatermasker dat "onbeperkte" zuurstof geeft aan duikliefhebbers - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Exolung, het onderwatermasker dat "onbeperkte"…
Bijengif zou zelfs de meest agressieve vorm van borstkanker kunnen doden: de nieuwe studie 13 mensen die dachten dat ze een online deal hadden, maar een grote teleurstelling kregen

Exolung, het onderwatermasker dat "onbeperkte" zuurstof geeft aan duikliefhebbers

Door Janine
1.067
Advertisement

Het heet Exolung, en het is een prototype van een beademingsapparaat dat binnenkort de manier zou kunnen veranderen om de onderwaterwereld te verkennen, zowel voor professionele liefhebbers van duiken als voor eenvoudige amateurliefhebbers. Dit model, nog niet op de markt, is gepatenteerd door de Oostenrijkse ingenieur Porsche Jörg Tragatschnig en stelt je in staat zo lang als je wilt onder water te blijven met een onbeperkte toevoer van zuurstof.

foto: Exolung

Exolung is een beademingsapparaat dat vrijwel onbeperkte zuurstof kan leveren aan de duiker; dit komt doordat het model zuurstof produceert door de bewegingen van de persoon onder water om te zetten in lucht. Voorlopig is dit masker ontworpen voor ondiepe waterniveaus, omdat het ook een buis van ongeveer 5-7 meter bevat die de boei op het wateroppervlak verbindt met de snorkel, die de expert of liefhebber aan zichzelf vastgemaakt draagt als een rugzak.

foto: Exolung

Binnenin dit masker bevindt zich een opvouwbare luchtkamer die de doorgang van lucht van de boei naar de buis moduleert, tot aan de cilinder die aan de duiker is bevestigd; als deze laatste de benen strekt om te zwemmen, gaat de lucht van de boei naar de buis totdat deze wordt opgeslagen in de opvouwbare luchtkamer; als in plaats daarvan de benen worden ingetrokken, wordt de lucht praktisch ingeademd.

Door deze operatie kan de duiker die gepassioneerd is door duiken, onder het wateroppervlak zwemmen, op gemiddelde tot lage diepten, met een vrijwel onbeperkte toevoer van lucht.

Advertisement
foto: Exolung

Het model Exolung is bovendien niet volumineus, erg praktisch en zeer functioneel: het moet alleen na gebruik worden schoongemaakt, het heeft een totaalgewicht van slechts 3,5 kilogram en is uiterst compact. De marktprijs, ook al is hij nog niet op de markt geïntroduceerd, is 300 euro voor het basismodel, terwijl het model met de buis bevestigd aan de oppervlakteboei met een lengte van 7 meter 500 euro bedraagt.

foto: Exolung

Het bedrijf dat het heeft gemaakt, beschrijft het als volgt: "Het idee was om een ​​uitbreiding te maken van de gebruikelijke duikuitrusting (vinnen, bril, snorkel), die eenvoudig, robuust en voordelig was, zonder al te veel onderhoud en dat absoluut geen enkele vorm van bijvullen nodig heeft. Exolung is een nieuwe en unieke benadering van duiken in ondiep water. Het is ook eenvoudig om te gebruiken in het zwembad om te oefenen, maar ook bij duikgymnastiek of yoga."

Zou dit het begin kunnen zijn van een kleine revolutie in de duikkunst?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt