13 voorwerpen uit het verleden en verouderde situaties die vandaag de dag geen probleem meer zijn - Curioctopus.nl
x
13 voorwerpen uit het verleden en verouderde…
Deze verontrustende foto’s bewijzen dat de natuur weet hoe ze ons klein en hulpeloos moet laten voelen 11 keer waarin een panoramafoto mislukte en catastrofale resultaten opleverde

13 voorwerpen uit het verleden en verouderde situaties die vandaag de dag geen probleem meer zijn

19 September 2020 • Door Janine
4.277
Advertisement

Om oude objecten en situaties te vinden, hoeven we niet te lang terug te gaan: al 20 jaar geleden leefden we dilemma's die de technologie gelukkig kon oplossen, ons katapulterend naar een nieuw tijdperk waarin we ons niet eens kunnen voorstellen hoeveel de wereld zal blijven evolueren. Veel kinderen van tegenwoordig kennen deze “problemen” van weleer niet eens, zoals naar de winkel gaan om een ​​videoband te huren en ontdekken dat er op dat moment geen kopie van de gewenste film beschikbaar was, of geen smartphone hebben met een gps en Google Maps klaar om ons door de straten van een onbekende stad te leiden. Hoe reageerden we vroeger op bepaalde problemen? En hoe zijn de dingen vandaag veranderd? De volgende foto's laten je zien wat er in de loop van de tijd is gebeurd... een duik in het verleden waardoor je een zeker gevoel van nostalgie krijgt!

1. Toen het "39 jaar" kostte om 180 MB te downloaden... tegenwoordig maar een paar minuten!

2. In de auto hadden we een stereo met cassettebandjes...

foto: Reddit
Advertisement

3. Hoevelen van jullie hebben hun vriend of vriendin een sms gestuurd vanaf een andere telefoon omdat er geen geld meer op stond? “Geef antwoord op de mijne" was de zin waarmee alle sms-berichten eindigden

foto: Zenex Lee

4. Weet je nog dat we op alle mogelijke manieren moesten vermijden dat de mobiele telefoon verbinding maakte met internet om te voorkomen dat het onze ouders bakken met geld zou kosten?

foto: Tumblr

5. Naar de videotheek gaan was als naar de speeltuin gaan voor filmliefhebbers. Het gebeurde vaak dat de meest populaire films allemaal "uitgeleend” waren... tegenwoordig heb je alleen een computer en een snelle verbinding nodig om een ​​film te kijken!

Advertisement

6. Het geweldige anti-skip systeem die ervoor zorgde dat de cd niet zou "overslaan"... tegenwoordig zijn er mobiele telefoons en mp3-spelers om naar muziek te luisteren!

7. Weet je nog dat het hele gezin met Windows XP zijn eigen persoonlijke account maakte?

Advertisement

8. De verzameling cassettebandjes, angstvallig bewaard in een la. Tegenwoordig is een paar giga genoeg om onze favoriete nummers op te slaan

9. De wekkerradio die vrijwel iedereen een tijdje heeft gehad… nu hoef je alleen maar een alarm op je telefoon in te stellen om op tijd te zijn!

Advertisement

10. De meeste auto's hadden geen elektrische ramen zoals nu...

11. Als je een onbekende bestemming moest bereiken maar geen gps in de auto had: dan printte je de routebeschrijving uit!

12. Wanneer je een foutmelding kreeg op je Windows XP

13. Voor degenen die destijds voor Apple kozen, leken deze computers echt vooruitstrevend

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt