18 jaar geleden weigerde de bank hem een ​​lening: vandaag is hij de ondernemer die het hoofdkantoor van diezelfde bank koopt

Janine image
door Janine

28 Oktober 2020

18 jaar geleden weigerde de bank hem een ​​lening: vandaag is hij de ondernemer die het hoofdkantoor van diezelfde bank koopt
Advertisement

Het verhaal van Adam Deering is een verhaal van overwinning: het heeft ingrediënten gemeen met veel andere verhalen van jonge mensen met een droom, maar zonder geld om het te realiseren.

Adam Deering is nu een succesvolle ondernemer, algemeen directeur van vijf miljoenenbedrijven, maar nog geen twintig jaar geleden bevond hij zich zonder een cent op zak, voor een financieel adviseur om een ​​lening te vragen die werd geweigerd omdat hij te jong en onervaren was. Vandaag is de toestand van Adam heel anders, tot op het punt dat hij het bankgebouw kocht waar eerder zijn droom in duizend stukjes uiteenviel.

via entrepreneur.com

Advertisement

Het was 2002 toen een zeer jonge Adam Deering een aanvraag voor een lening werd geweigerd: de jongen was net twintig jaar oud, maar had een heel specifieke droom in gedachten.

Nadat hij voor een bedrijf voor schuldbeheer had gewerkt - een dienst die mensen in nood helpt hun krediet beter te beheren om schulden af ​​te betalen - was hij klaar om zijn eigen bedrijf te starten. Hij had echter geen geld om te investeren, dus vroeg hij de bank om een ​​lening.

Het nauwgezette businessplan dat hij aan de financieel adviseur had voorgelegd was niet voldoende, noch het feit dat hij slechts £10.000 had gevraagd: de bankmedewerker weigerde de lening omdat hij te jong en te onervaren was, en de bank had geen belang bij het nemen van het risico.

Advertisement
Adam Deering/Facebook

Adam Deering/Facebook

Gefrustreerd en teleurgesteld raakte Adam niet ontmoedigd: hoewel de bank hem de lening had geweigerd en daarmee het geld om zijn bedrijf te starten, verloor hij de moed niet. Hij begon zijn bedrijf samen te stellen en spaarde waar hij kon: de eerste maanden, herinnert hij zich, maakte hij veel telefoontjes op de grond in een gehuurd kantoor, omdat hij het zich niet kon veroorloven om een ​​stoel of een bureau te kopen.

Pas na jaren kon Adam de eerste vruchten van zijn toewijding zien: het was een bloeiend bedrijf, en in 2014 was het bedrijf van Adam 5 miljoen pond waard!

Zo begon Adams leven als ondernemer die tegenwoordig de CEO is van vijf miljoenenbedrijven, waaronder een bureau voor schuldbeheer en een uitvaartcentrum. De successen en glorie van deze jonge tycoon houden daar niet op.

Onlangs kocht hij een heel bijzonder pand: het hoofdkantoor van de bank waar iets minder dan twintig jaar eerder de adviseur hem de lening had geweigerd omdat hij jong en onvoorbereid was. Wat gaat hij daar mee doen? Hij zal er appartementen en winkels bouwen om te verkopen en te verhuren.

"Voor mij brengt het kopen van dat pand de zaken terug naar het begin en laat me zien dat ik gelijk had om in mezelf te blijven geloven", vertelde Adam Deering.

Advertisement