De foto van een schildpad die haar "middelvinger" laat zien won de Comedy Wildlife Awards 2020

Janine image
door Janine

03 November 2020

De foto van een schildpad die haar "middelvinger" laat zien won de Comedy Wildlife Awards 2020
Advertisement

Niet alle dieren houden ervan om gefotografeerd te worden. Terwijl sommigen geboren lijken te zijn om te poseren voor de camera's van de mensen om hen heen, lijken anderen terughoudend en laten ze de gelegenheid niet voorbijgaan om een ​​beetje verontwaardiging te tonen aan degenen die hen op momenten van privacy onsterfelijk willen maken.

Er is natuurlijk geen bewijs voor, maar het lijkt wel zo, als we kijken naar de natuurfoto die de editie 2020 van de Comedy Wildlife Photografy Awards heeft gewonnen. De wedstrijd, die de meest gedurfde en grappige professionele foto’s van het dierenrijk samenbrengt, heeft eindelijk een winnaar. Het is Mark Fitzpatrick, die de “chagrijnige" schildpad genaamd Terry op het juiste moment wist te vangen. De reden? Die zul je wel raden!

via The Comedy Wildlife Photography Awards

Advertisement
Mark Fitzpatrick/Comedy Wildlife Photography Awards

Mark Fitzpatrick/Comedy Wildlife Photography Awards

Terwijl hij voor de kust van het prachtige koraaleiland Lady Elliot in Australië zwom, had fotograaf Fitzpatrick een ontmoeting met een zeedier dat op dat moment kennelijk niet van zijn gezelschap gediend was. Het lijkt of de chagrijnige schildpad, genaamd Terry, betrapt is op het tonen van haar "middelvinger" in Marks richting.

De norse uitdrukking, de opgestoken "vinger" en de perfecte timing resulteerden in een gedenkwaardige foto die de onderscheiding zeker verdiende. Onder de 42 finalisten van de wedstrijd werd Fitzpatrick gekozen als de algemene winnaar: zijn foto kreeg een bijna unaniem positief oordeel van de juryleden. De Comedy Wildlife Photography Awards hebben immers tot doel het publiek aan het lachen te maken en tegelijkertijd bewustwording te creëren over zaken als respect voor de natuur en beschermde diersoorten.

De schildpad Terry - en Mark Fitzpatrick - waren hier het beste in geslaagd: de fotograaf heeft een safari in Kenia en een Nikon-camera als prijs gewonnen. Is zijn foto niet geweldig?

Advertisement