“Nu kan ik gelukkig sterven": zo liet deze 104-jarige vrouw de wereld weten dat ze tegen Trump stemde

Janine image
door Janine

31 Oktober 2020

“Nu kan ik gelukkig sterven": zo liet deze 104-jarige vrouw de wereld weten dat ze tegen Trump stemde
Advertisement

De presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten zijn altijd een langverwachte en belangrijke gebeurtenis op internationaal gebied. Niet alleen voor het land zelf, maar vooral ook voor het politieke en sociale evenwicht van de hele wereld. Die van 3 november 2020 lijken in dit opzicht bijzonder “spannend”, gezien de mogelijke herverkiezing van de vertrekkende president Donald Trump, een figuur die gedurende de jaren van zijn mandaat niet zonder kritiek en controverse is geweest.

Naast zijn fervente supporters zijn er in feite veel andere mensen die op alle mogelijke manieren een nieuw presidentschap van de Stars and Stripes Tycoon willen afwenden, en sommigen van hen aarzelen niet om dat op de meest merkwaardige en originele manieren te doen. Net als de bruisende honderdjarige ​​waarover we je nu gaan vertellen, de hoofdpersoon van wat ze zelf zei "de belangrijkste stem van haar lange leven".

via Faith Salie/Twitter

Advertisement
Faith Salie/Twitter

Faith Salie/Twitter

Ruth woont in New York en is 104 jaar oud. Haar ouderdom en de Covid-19 pandemie zorgden er echter niet voor dat ze haar passie, vitaliteit en verlangen om haar stem te laten horen verloor. Daarom besloot ze ter gelegenheid van de verkiezingen in november 2020 dat ze zou gaan stemmen en haar standpunt aan de hele wereld bekend zou maken.

Advertisement
Faith Salie/Twitter

Faith Salie/Twitter

Journalist Faith Salie deelde haar verhaal op Twitter en in korte tijd werd Ruth een echte ster op internet. Ruth werd geboren voordat vrouwen in de VS stemrecht hadden, en haar eerste stem werd uitgebracht in het voordeel van niemand minder dan Franklin Delano Roosevelt. Vandaag moet de vrouw kiezen tussen Trump en Biden, en ze zei dat dit "de belangrijkste stem was die ze ooit heeft uitgebracht". De reden? Simpel: ze hoopt met heel haar hart dat Trump niet herkozen wordt.

Faith Salie/Twitter

Faith Salie/Twitter

"Ik heb al tegen Trump gestemd. Ik heb het gevoel dat ik het beste heb gedaan in de verschrikkelijke omstandigheden waarin we leven. Ik hoop met heel mijn hart dat mijn stem telt als zoveel andere mensen, het is het belangrijkste wat ik zou kunnen doen, nu kan ik gelukkig sterven!”

Faith Salie/Twitter

Faith Salie/Twitter

Onnodig om nog iets toe te voegen aan de woorden van deze kwieke en actieve oma. Ruth is een waar stukje geschiedenis: ze leefde tussen twee eeuwen en ze heeft veel gebeurtenissen meegemaakt. Zulke mensen hebben hun land en daarbuiten veel te leren. In moeilijke omstandigheden moet je nooit opgeven, en het is fijn om je stem op de meest originele manier te laten horen.

Advertisement