De profetische kracht van de Simpsons: In 2000 werd Lisa de Amerikaanse president gekleed als Kamala Harris - Curioctopus.nl
x
De profetische kracht van de Simpsons:…
Een meisje test haar DNA met een zelftest en ontdekt dat haar biologische vader miljardair is 21 ingenieuze en creatieve advertenties die écht de aandacht van de kijker weten te trekken

De profetische kracht van de Simpsons: In 2000 werd Lisa de Amerikaanse president gekleed als Kamala Harris

29 Januari 2021 • Door Janine
1.516
Advertisement

De beelden van de beëdiging van Joe Biden, die op 20 januari 2020 de 46e president van de Verenigde Staten werd, zijn de wereld rond gegaan. Een langverwachte ceremonie om nooit te vergeten, niet alleen vanwege het historische moment waarop deze plaatsvond, maar ook omdat naast Biden voor het eerst in de geschiedenis van de Verenigde Staten een vrouw werd beëdigd als vice-president, Kamala Harris.

Een baanbrekende gebeurtenis die, net als andere in de recente geschiedenis van de overzeese natie, letterlijk voorspeld lijkt te zijn door de beroemde animatieserie van The Simpsons. Precies: in een aflevering van het nu verre jaar 2000 nam Lisa Simpson de rol op zich van de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten, met een paars pak en een ketting die sterk leek op de outfit die Kamala Harris koos voor de dag van Biden's inhuldiging. Een parallellisme dat niet onopgemerkt is gebleven en waar veel mensen op hebben gewezen. 

via: Daily Mail

Fans van the Simpsons - en niet alleen zij - zijn ervan overtuigd dat het lot van Kamala al was geschreven door de profetische animatieserie, wat zeker niet nieuw is voor dit soort uitingen. Nog zo een, en misschien wel de meest ongelooflijke: de verkiezing van Donald Trump als president.

In dezelfde aflevering uit 2000 waarin Lisa in het Witte Huis arriveert, was haar voorganger de Tycoon, die vrijwel aan de macht kwam in tijden waarin absoluut niemand had gedacht aan zijn intrede in de politiek. Alles - of bijna - zoals voorspeld door de serie gemaakt door Matt Groening, dus. Kamala Harris speelt namelijk de rol van vice-president, en niet als president zoals Lisa, maar de parallellen - ook en vooral over de kledingkeuze! - zijn vrij duidelijk, we moeten het toegeven.

Het kostte in die zin weinig om het web te ontketenen over dit onderwerp. Velen hebben op de overeenkomsten gewezen, zelfs zo ver dat ze durfden te veronderstellen dat Kamala zelf door Lisa werd geïnspireerd. Wat de waarheid ook mag zijn, het lijdt geen twijfel dat The Simpsons altijd hebben geweten hoe ze mensen aan het lachen konden maken en over de huidige Amerikaanse samenleving konden doen nadenken. We moeten gewoon afwachten welke andere "profetieën" ze aan de wereld zullen geven! 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt