Hij bouwt een heel smal huis om zijn broer dwars te zitten: de legende van het “skinny house”

Janine image
door Janine

06 Mei 2021

Hij bouwt een heel smal huis om zijn broer dwars te zitten: de legende van het “skinny house”
Advertisement

Ruzies tussen familieleden hebben altijd bestaan ​​en niet iedereen is in staat om ze te sussen en compromissen te sluiten. In sommige gevallen worden familieleden onze ergste vijanden. Pesterijen, juridische strijd, verraad: sommige verhalen laten ons zien hoe mensen in conflicten niet altijd in staat zijn om hun wrok opzij te zetten en vrede te sluiten. Soms neemt trots het over, en dat is wat er gebeurde met twee broers, protagonisten van een legende die zijn oorsprong vindt in de jaren na de Amerikaanse burgeroorlog. De kern van deze rivaliteit is een stuk land, dat een vader aan zijn twee zonen heeft nagelaten. Zoals in deze gevallen gebeurt, moeten de geërfde bezittingen gelijk worden verdeeld, maar in dit geval ging het anders.

via nbcboston.com

Advertisement
Rhododendrites/wikipedia

Rhododendrites/wikipedia

Het was de tweede helft van de 19e eeuw en een van de broers was ver weg in militaire dienst. De andere broer bouwde bij zijn afwezigheid een groot huis en liet zijn broer slechts een klein stuk land over. Hij bezette meer van het deel van het land waar hij recht op had, en weerhield zodoende zijn broer ervan een huis naast dat van hem te bouwen. De soldaat zag bij zijn terugkeer zijn stuk land. Hij besloot echter om, ondanks de kleine beschikbare ruimte, een huis te bouwen om wraak te nemen op zijn broer en het onrecht dat hij had geleden. Het huis, het smalste van de stad, blokkeerde het zonlicht en verpeste het uitzicht van het aangrenzende pand.

Advertisement
cnbc/pinterest

cnbc/pinterest

Het huis, ingeklemd tussen twee gebouwen, bevindt zich in North End in Boston, verdeeld over 4 verdiepingen, het heeft een breedte van 3 meter en een diepte van 9 meter, het heeft een ruime binnenplaats, een dakterras maar heeft geen voordeur. Een zijdeur die eruitziet als een raam wordt gebruikt om toegang te krijgen tot het huis. Het heeft alle gemakken van een normaal huis, maar het is zeker veel compacter. Vanwege de zeer krappe ruimte kan het huis niet alle meubels herbergen. Een andere legende beweert in plaats daarvan dat het huis het resultaat is van een geschil tussen twee buren, zonder familiebanden. Ongeacht de relatie tussen de twee ruzies, is de legende van dit huis zo symbolisch dat het gebouw werd omgedoopt tot “skinny house” en op youtube kun je video's vinden die het interieur laten zien.

Advertisement