“Hij brengt een dag in de week op het toilet door”: het bedrijf klaagt over de tijd die een medewerker op het toilet doorbrengt

Janine image
door Janine

25 Mei 2021

“Hij brengt een dag in de week op het toilet door”: het bedrijf klaagt over de tijd die een medewerker op het toilet doorbrengt
Advertisement

Werkomgevingen worden vaak als een tweede thuis: je brengt zoveel tijd op je werk door dat je je na een tijdje op je gemak gaat voelen. Je maakt grapjes met je collega's, neemt koffiepauzes, eet samen en gebruikt het toilet zoals je thuis zou doen. Niet iedereen voelt zich op zijn gemak bij het gebruik van openbare toiletten, andere mensen voelen zich daarentegen zo thuis in die ruimte dat ze er veel (en misschien te veel) tijd in doorbrengen. Een werkgever behandelde dit probleem op Reddit en deelde zijn mening in de hoop advies te krijgen.

via reddit/swiftrob

Advertisement
Not the actual photo - gregkorg/pixabay

Not the actual photo - gregkorg/pixabay

De werkgever zegt dat hij een werknemer heeft die erg goed is in zijn werk, maar zodra hij op kantoor arriveert, gaat hij naar het toilet en brengt daar ongeveer 20 minuten door. Voordat hij zijn normale taken begint uit te voeren, verliest hij ongeveer een half uur aan nutteloze dingen. Elke dag gaat hij 2-3 keer naar het toilet en is daarmee ongeveer een uur kwijt. De werkgever realiseerde zich na wat berekeningen dat zijn werknemer ongeveer een werkdag per week op het toilet doorbrengt, naar de telefoon kijkt, de krant leest of gewoon zit. Het is niet zijn bedoeling om hem te ontslaan, want het is een goede man en doet zijn werk feilloos, maar zelfs als hij het zou willen is het praktisch onmogelijk: hij zegt namelijk dat het bedrijf gevestigd is in Australië, waar de arbeidswetten erg streng zijn.

Advertisement
Alex Simpson/Unsplash

Alex Simpson/Unsplash

De andere gebruikers op Reddit gaven onmiddellijk hun mening: ze veronderstelden dat de werknemer een bepaalde medische aandoening had, of een gênant gezondheidsprobleem, waardoor hij vaak naar het toilet moest en daar meer tijd doorbracht dan nodig was. Weinigen lijken het standpunt van de werkgever te begrijpen, en velen hebben geschreven dat managers en ondernemers de slechte gewoonte hebben om hun werknemers te controleren zonder hen te vertrouwen, waarbij ze zich richten op de minpunten en niet op de positieve punten. Volgens sommigen moeten we ons daarom niet concentreren op de tijd, maar op de efficiëntie en resultaten ervan. Ieder van ons heeft verschillende ritmes, als werkgevers dit zouden begrijpen, zouden alle werknemers relaxter en efficiënter werken. Een ander maakte een zeer scherpe opmerking: "Als hij niet efficiënt is, dan is hij niet de juiste werknemer voor jou. Als zijn tijd belangrijker is dan zijn resultaten, dan ben je niet de juiste werkgever voor hem."

Advertisement