Waar is de rest van het meisje gebleven? De optische illusie die mensen in verwarring brengt - Curioctopus.nl
x
Waar is de rest van het meisje gebleven?…
De eigenaar verhoogt de huur ondanks het feit dat de woning in slechte staat verkeert: de huurder neemt wraak Duitse priesters dagen het Vaticaan uit en zegenen homo's van hetzelfde geslacht

Waar is de rest van het meisje gebleven? De optische illusie die mensen in verwarring brengt

20 Mei 2021 • Door Janine
279.261
Advertisement

Op internet zie je echt van alles: we zouden het inmiddels moeten weten. Toch zijn we van tijd tot tijd getuige van scènes die een paar seconden lang de kracht hebben om ons met stomheid geslagen te laten en onze deductieve vaardigheden te testen. Net als degene die we je gaan laten zien.

Waar hebben we het over? Over een merkwaardige optische illusie die in eerste instantie de indruk wekt dat een klein meisje letterlijk wegzakt in een betonnen trottoir. Er is geen fotobewerking en geen "bedrog": de foto is gemaakt zoals je hem ziet en binnen de kortste keren ging de foto het internet over en werd een viraal fenomeen. Waar wacht je nog op? Klaar om jezelf te testen en het te ontcijferen?

via: News18

"Waar is de rest van mijn dochter? Oh, nu zie ik het, en jij?" Dit is de titel van het bericht op Reddit waarmee de gebruiker MK24ever de foto aanvankelijk deelde. Blijkbaar zou de hoofdrolspeler haar dochter zijn en heeft haar “tegenslag” op het trottoir op alle social media een weerklank gevonden. Op Twitter verdiende ze de hashtag #onceyouseeit, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom.

Als je het ziet, begrijp je het: we konden het er niet meer mee eens zijn. Maar laten we eerlijk zijn, het duurt even voor je het ziet! Het is heel gemakkelijk om door deze afbeelding in de war te raken. Het kleine meisje lijkt bijna in tweeën gesneden, alsof het trottoir haar langzaam opslokt, alsof het drijfzand was. Kijk daarom goed en scherp je ogen, want de oplossing is eenvoudiger en duidelijker dan je denkt. Sinds de foto is gepubliceerd, zijn er duizenden reacties binnengekomen. Veel mensen gaven toe dat ze de observaties van anderen moesten lezen om de waarheid te begrijpen, en bekenden dat het hen vele minuten kostte.

"Ik zag het niet, maar toen ik het eenmaal wel zag, moest ik het wel zien!” schreef een gebruiker. Er waren zelfs mensen die het “de optische illusie van het jaar" noemden. Ben jij erin geslaagd? Weet je wat de oplossing is? Als je nog steeds in de war bent en probeert te achterhalen waar de rest van het meisje is, geven we je een tip: focus je op haar elleboog.

Vergeet niet om ons in de comments te laten weten of het je gelukt is!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt