Bouwer sloopt huis van £500.000 terwijl eigenaar op vakantie is

Janine image
door Janine

15 Juni 2021

Bouwer sloopt huis van £500.000 terwijl eigenaar op vakantie is
Advertisement

Geld is een bron van conflicten, en dit is niets nieuws: maar kan een huis met een waarde van meer dan £500.000 worden vernietigd voor een discussie over geld? Het lijkt absurd, maar het is zo: we vertellen je het verhaal van het conflict dat leidde tot de voltooiing van een extreem gebaar. We zijn op Guilford Road in Stoneygate, in Leicester, in het Verenigd Koninkrijk. Het is een met bomen omzoomde laan met zeer grote eengezinswoningen, waarvan de waarde rond de 540.000 pond ligt. Toch trekt iets in deze buurt de aandacht van voorbijgangers: er staat een vernield huis, met een ontbrekend dak en overal puin.

via Mirror

Advertisement
Leicestermercury

Leicestermercury

Wat is er gebeurd met dat huis waarvan de waarde meer dan £500.000 bedraagt? De eigenaar, een 40-jarige man, was in het buitenland op vakantie toen zijn eigendom door de aannemer werd gesloopt: het dak werd vernield en de tuin lag onder het puin. Waarom zo'n drastische en beangstigende actie? De bouwer zou vanwege een discussie over het geld hebben besloten het door hemzelf uitgevoerde werk te vernietigen.

De eigenaar van het huis, dat pas onlangs is gekocht, zei dat hij en de bouwer veel werk wilden verzetten om van het huis de ideale plek te maken om met het gezin te wonen. De eigenaar wilde een uitbreiding van enkele kamers, een nieuw dak, nieuwe bedrading en dat het hele gebouw milieuvriendelijker zou zijn. Er was echter een discussie: de bouwer had in feite onprofessioneel werk verricht, wat de verwachtingen van de eigenaar teleurstelde, die weigerde £3.500 te betalen voor werk dat niet naar behoren werd geacht.

Advertisement
Leicestermercury

Leicestermercury

Toen ging de eigenaar op vakantie en de situatie verslechterde dramatisch. Er werd gewerkt, overal stonden steigers en buren begonnen te merken dat de metselaars bezig waren met het slopen van het werk dat tot dan toe was gedaan. Het huis is nu bijna verwoest en de buren zijn helemaal niet blij met de situatie: integendeel, ze zijn boos omdat de staat van het huis het imago van de buurt verpest. De eigenaar zegt ook dat hij van plan is contact op te nemen met de gemeenteraad van Leicester om uit te zoeken hoe de schade moet worden aangepakt. Had deze kwestie kunnen worden opgelost zonder wraakacties te ondernemen?

Advertisement