Moeder gaat hardlopen en laat zoon alleen thuis slapen, man noemt haar “onverantwoordelijk” - Curioctopus.nl
x
Moeder gaat hardlopen en laat zoon alleen…
Scholen verwijderen analoge klokken uit klaslokalen: leerlingen weten niet meer hoe ze de wijzers moeten lezen “Lelijke huizen bestaan niet”: vrouw toont trots het eenvoudige huis waarin ze woont

Moeder gaat hardlopen en laat zoon alleen thuis slapen, man noemt haar “onverantwoordelijk”

23 Augustus 2021 • Door Janine
7.567
Advertisement

Met de komst van kinderen beseffen we langzaamaan dat er iets begint te veranderen. De activiteiten die we ooit op een natuurlijke en spontane manier deden, worden uiteindelijk ongemakkelijk of onmogelijk uit te voeren. Zelfs even hardlopen vlakbij je huis kan een uitdaging worden als je niet goed georganiseerd bent. Een jonge Amerikaanse moeder maakte gebruik van het dutje van haar baby om zoals gewoonlijk even te joggen. Maar was dit gedrag wel verantwoordelijk?

via: reddit

Joggen helpt om te ontspannen en alle spanning los te laten die is opgebouwd tijdens de lange en eindeloze werkdagen. Zonder al te veel na te denken besluiten we onze schoenen aan te trekken en naar het dichtsbijgelegen park te gaan. Een ogenschijnlijk onschuldige bezigheid die echter voor mensen met een kind in huis heel gevaarlijk kan zijn. Voor een jonge moeder is het namelijk niet gemakkelijk om aan het nieuwe leven als ouder te wennen. Het is moeilijk om in deze omstandigheden tijd voor jezelf vrij te maken, dus toen de baby in slaap was gevallen en de situatie onder controle leek, besloot de jonge vrouw even te gaan hardlopen en haar kind alleen achter te laten.

De vader merkte dit en toen hij thuiskwam van zijn werk, zag hij de baby vredig slapen zonder dat iemand op hem lette. Na van de schrik bekomen te zijn, vroeg hij meteen zijn vrouw om uitleg, maar ze verdedigde zichzelf meteen: "Het was maar een klein stukje”, antwoordde ze haastig, "Ik was niet echt ver van huis", concludeerde ze. Een antwoord dat de vader niet overtuigde: Voor hem is het ondenkbaar om de baby alleen te laten, al is het maar voor vijf minuten.

"Ik werd boos op haar en de hele kwestie escaleerde in een ruzie waarin ik haar vertelde dat wat ze deed niet veilig was", zei de jonge vader op sociale media. Voor zijn vrouw was het joggen terwijl haar baby alleen thuis was niet gevaarlijk. 10 minuten hardlopen was iets natuurlijks voor haar, aangezien ze niet al te ver van huis was. In geval van nood was ze zo thuis geweest om in te grijpen.

Het had in een tragedie uit kunnen lopen...

Voor haar man blijft het gedrag van de vrouw echter volstrekt ontoelaatbaar. Zo'n klein kind achterlaten is de houding van onverantwoordelijke mensen. Er had van alles kunnen gebeuren en er was niemand in huis. Het geschil verplaatste zich vervolgens naar sociale media, waardoor een echt debat ontstond. Na het verhaal in een bericht te hebben verteld, hebben internetgebruikers zich overgegeven aan het uiten van hun mening. Voor sommigen was het gedrag van de jonge vrouw volledig gemotiveerd, terwijl anderen zonder aarzelen de kant van de vader kozen door te schrijven: "Wat je vrouw deed is vergelijkbaar met een misdaad en je hebt geluk dat een van je buren haar de baby niet onbeheerd heeft zien achterlaten. Er had wel iets ergs kunnen gebeuren…”, merkt een gebruiker op. Terwijl een tweede persoon die meer aan de kant van de moeder stond, schreef: “Het spijt me om wat er is gebeurd. Ik geloof echter dat er geen verschil is tussen de deur uitlopen om de was op te hangen en even tien minuten te gaan hardlopen. Het kind zou in beide gevallen toch alleen zijn gebleven..."

Uiteindelijk hadden de twee ouders een openhartig gesprek en zijn vrouw gaf toe dat ze te ver was gegaan. Om iedereen op de hoogte te houden schreef haar man op sociale media: "Ze barstte in mijn armen in tranen uit en verontschuldigde zich om wat er was gebeurd". Maar ze besefte dat het een eenmalige fout was", voegde de vader eraan toe. "Ze kon niet wachten om haar nieuwe hardloopschoenen aan te doen en dacht er niet aan hoe gevaarlijk het was om de baby alleen te laten terwijl hij een dutje deed," legde hij uit. "Dat gezegd hebbende, zal ik haar voldoende ruimte en tijd buitenshuis blijven geven om ervoor te zorgen dat zoiets niet meer gebeurt."

Uiteindelijk, na er samen over te hebben gepraat, lijkt het erop dat de twee ouders het hebben bijgelegd. Soms is het voldoende om een confrontatie te hebben om te beseffen wat er mis is met de houding van je partner. Wat vind jij ervan? Welke kant van het stel zou jij kiezen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt