Eminems 19-jarige dochter komt ervoor uit non-binair te zijn en wil graag Stevie genoemd worden

door Skip

18 Augustus 2021

Eminems 19-jarige dochter komt ervoor uit non-binair te zijn en wil graag Stevie genoemd worden
Advertisement

Het geslacht komt niet altijd overeen met de genderidentiteit. Wanneer je je niet helemaal happy voelt in het lichaam waarin je bent geboren dan moet je voor jezelf de balans opmaken. Er zijn mensen die ervoor kiezen om er gewoon niets mee te doen; bijvoorbeeld uit angst wat anderen vinden of omdat ze het zelf moeilijk kunnen accepteren. Dan zijn er nog de mensen die het helemaal niet vrezen om het aan de hele wereld te laten weten. Whitney Scott Mathers, de geadopteerde dochter van Eminem, heeft op haar TikTok-kanaal aangekondigd non-binair te zijn, of anders gezegd: zij herkent zich niet in het vrouwelijke geslacht maar ook niet in het mannelijke.

via tiktok/st0nedc0w

Advertisement

eminem/Instagram

Whitney is de dochter van Kim Scott, de ex-vrouw van Eminem. De beroemde rapper had met Kim samen een knipperlichtrelatie van 1989 tot 2006. Na de scheiding kreeg Kim Whitney samen met een andere man, maar toen Eminem en Kim het weer hadden bijgelegd heeft de rapper Kim geadopteerd. Eminem heeft zijn gezin altijd uit de schijnwerpers gehouden, maar nu was het Whitney zelf die naar voren kwam en haar ervaring deelde, de ongemakken, de nieuwe dingen waarvan ze zich nu bewust is en haar innerlijke strijd met zichzelf.  

Advertisement
tiktok/st0nedc0w

tiktok/st0nedc0w

De TikTok-video van de 19-jarige begon als volgt:"Kijk naar mij terwijl ik me het meest op mijn gemak voel." In de video komt er een reeks foto's voorbij waar zij te zien is door de jaren heen en staat er de ondertitel "zij" bij. De video sluit ze af met de onthulling dat Whitney nu "Stevie" is en dat ze mannelijke voornaamwoorden gebruikt. Na de eerste video, die snel viraal ging, zette Stevie een update op zijn kanaal waarin hij zegt dat hij er gaandeweg achterkwam tot geen enkel geslacht te behoren. Waar hij eerst vrouwelijke voornaamwoorden gebruikte om naar zichzelf te verwijzen, zegt hij nu ook voornaamwoorden in het meervoud of mannelijke te accepteren.  

tiktok/st0nedc0w

tiktok/st0nedc0w

Stevie's video ging direct viraal en hebben duizenden mensen hun steun uitgesproken. Een gebruiker schreef:"Stevie je bent zo leuk, ik ben zo blij dat jij je meer op gemak voelt met jezelf, ook al ken ik je niet eens persoonlijk." Iemand anders schreef:"voor iets als dit is moed nodig. Je bent een uitzonderlijk iemand." Iemand was er benieuwd naar hoe de keuze op naam "Stevie" was gevallen. Het antwoord was:"Ik heb lang gezocht naar een naam waar ik me lekker bij voelde en bij de voornaam Stevie voel ik me goed." 

Advertisement