Ze zorgt voor haar plant en pas na 2 jaar realiseert ze zich dat het een kunstplant is: "Ik heb in een leugen geleefd"

Janine image
door Janine

13 September 2021

Ze zorgt voor haar plant en pas na 2 jaar realiseert ze zich dat het een kunstplant is: "Ik heb in een leugen geleefd"
Advertisement

Er wordt gezegd dat de beste manier om te weten of je klaar bent om voor een ander mens te zorgen en ervan te houden, is door een plant te nemen. Zelfs als het daar staat, in zijn pot, roerloos, heeft het nog steeds onze aandacht nodig, het water dat we geven, onze zorg. Het voortbestaan ​​en de groei van de plant hangt in de meeste gevallen van ons af. Elk type plant heeft zijn behoeften: het heeft een bepaalde hoeveelheid water nodig, een bepaalde blootstelling aan zonlicht, een andere grond afhankelijk van het seizoen. Een vrouw zorgde twee jaar lang voor haar plantje en deed toen een ontdekking die het web amuseerde en vertederde.

via Caelie Wilkes/Facebook

Advertisement
Caelie Wilkes/Facebook

Caelie Wilkes/Facebook

De vrouw ontdekte pas na twee jaar dat de plant waar ze al die tijd voor had gezorgd nep was: een kunstplant onderscheiden van een echte is niet altijd eenvoudig en toch zou men na verloop van tijd moeten begrijpen dat de plant niet verandert, niet groeit, zijn bladeren niet verliest. Maar Caelie Wilkes schonk aanvankelijk geen aandacht aan deze details en schrijft in haar post, die al snel viraal ging:

Advertisement
Caelie Wilkes/Facebook

Caelie Wilkes/Facebook

"Ik was zo trots op deze plant. Hij was vol, met een mooie kleur, gewoon een perfecte plant. Ik hield hem bij mijn keukenraam. Ik had er een bewateringsplan voor, als iemand anders zou proberen mijn plantje water te geven, zou ik in de verdediging schieten omdat ik er gewoon zelf voor wil zorgen. Ik hield absoluut van mijn plant. Vandaag besloot ik dat het tijd was om het te verpotten, ik vond de schattigste pot, die perfect paste. Ik haalde het uit de originele plastic pot waarmee ik hem had gekocht en kwam erachter dat deze plant NEP was.”

Not the actual photo - Ben White/Unsplash

Not the actual photo - Ben White/Unsplash

De vrouw vertelt verder over haar moment van frustratie: "Ik heb zoveel liefde in deze plant gestopt! Ik heb de bladeren gewassen. Ik heb mijn best gedaan om hem er op zijn best uit te laten zien, en hij is volledig van plastic! Hoe kan het dat ik dat niet gemerkt heb?! Ik haalde het uit de pot waarop het piepschuim met het zand erop was gelijmd! Ik heb het gevoel dat deze laatste twee jaar een leugen zijn geweest." Wat gebruikers zich automatisch afvragen is: hoe kan het dat ze twee jaar lang niet door had dat de plant nep was? Deze ervaring zal haar zeker van pas komen voor de toekomst: de volgende keer dat ze besluit om voor een plant te zorgen, zal ze ervoor zorgen dat het een echte is en bestuderen hoe ze het op zijn best kan laten groeien.

Advertisement