x
Deze kunstenaar maakt tekeningen van…
Cryptogeld-platform maakt ten onrechte $90 miljoen over aan gebruikersaccounts en vraagt ​​​​om het terug te geven Hij denkt dat hij een iPhone voor een spotprijs heeft gekocht, maar ontdekt dan dat het een salontafel is

Deze kunstenaar maakt tekeningen van dieren die zo bizar zijn dat ze bijna overtuigend zijn

16 Oktober 2021 • Door Janine
2.551
Advertisement

We weten het goed: ieder van ons heeft een absoluut subjectieve manier om de dingen om ons heen te zien. En wat is kunst anders dan een weergave van deze persoonlijke sensaties? Het concept van schoonheid verschilt in feite van persoon tot persoon, en een kunstwerk dat sommigen acceptabel vinden, kan voor anderen volledig negatief zijn.

De artiest die we je gaan voorstellen weet er zeker iets van. Phil Heckels, bekend als Hercule Van Wolfwinkle, heeft ervoor gekozen om zichzelf uit te drukken door middel van tekeningen die objectief moeilijk als mooi te definiëren zijn. Maar als we ernaar kijken, kunnen we niet anders dan glimlachen. De reden? Je raadt het al: zijn portretten van huisdieren zijn zo grappig en absurd dat ze bijna overtuigend zijn. Het is geen toeval dat Hercule met zijn "meesterwerken" ieders aandacht heeft getrokken. Sommigen zeggen misschien dat het niet meer dan krabbels zijn, maar laten we eerlijk zijn: ze zijn schattig!


Voor Hercule begon het allemaal toen hij zich vermaakte door met zijn zoon te tekenen. Zijn kinderlijke en grappige tekeningen werden echter al snel een echt handelsmerk.

Wat denk je? Lijkt het op het origineel?

Advertisement

Mensen die hem hebben leren kennen, begonnen hem de opdracht te geven om portretten van hun huisdieren te maken. In plaats van ervoor te betalen, doneren mensen echter geld aan een goed doel dat zich met daklozen bezighoudt.

Geen slecht portret, toch?

"Deze beelden hebben mijn leven letterlijk overhoop gehaald, in positieve zin - zei de artiest - en het was geweldig om plezier te combineren met de mogelijkheid om goed te doen".

Advertisement

Een portret dat je een idee geeft...

Volgens wat hij bekend heeft gemaakt, heeft Hercule in één jaar meer dan 800 afbeeldingen gemaakt, waarmee hij tienduizenden volgers heeft gekregen op zijn sociale kanalen.

Advertisement

Bijzondere foto voor een portret om nooit te vergeten

In totaal heeft deze kunstenaar meer dan 110.000 pond opgehaald, alles gedoneerd aan goede doelen.

Advertisement

Een bolletje wol!

"Het kost me ongeveer 10 minuten om een ​​portret te maken - vervolgde Hercule - maar wat meer tijd kost, is het beheren van de pagina, het afhandelen van aanvragen, verzendingen en fondsenwerving".

Vrijwel identiek!

Honden, katten en nog veel meer worden door zijn potlood heel mooie gestileerde tekeningen, die een speelse en onweerstaanbare essentie vangen.

Hij is het echt!

Kunst en liefdadigheid komen samen, in het geval van deze ontwerper, en dergelijke projecten kunnen we alleen maar prijzen.

"We zullen zo lang mogelijk doorgaan met het inzamelen van geld - merkte Hercule op - ik heb er veel plezier in en ik hoop dat er altijd iets goeds uit dit alles komt".

Wat vind je van de tekeningen van deze artiest? Zou je hem een ​​portret van je huisdier willen laten maken?

Tags: DierenKomischeTekenen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt