Balenciaga lanceert de opvallende fluo jas: het kost een fortuin - Curioctopus.nl
x
Balenciaga lanceert de opvallende fluo…
Meer dan 100 dinosauruseieren ontdekt in Patagonië: onderzoekers denken dat ze in koppels leefden 17 mensen die scènes uit het dagelijks leven hebben vereeuwigd die uit een schilderij lijken te komen

Balenciaga lanceert de opvallende fluo jas: het kost een fortuin

04 November 2021 • Door Janine
834
Advertisement

De nieuwste mode van Balenciaga? Een van de beroepen herwaarderen die we het minst zouden associëren met haute couture: de ecologische medewerker. Het is geen toeval dat de grote Franse firma een jas op de markt heeft gebracht die erg lijkt op de jas die door deze professionals wordt gebruikt. Zoals verwacht en zoals vaak gebeurde in soortgelijke gevallen, is het kledingstuk zeker niet gericht op een "populair" publiek. Hij kost namelijk ongeveer 3.000 euro!

Als velen bereid zijn deze prijs gewillig te betalen, aangezien de jas inderdaad waterdicht, erg warm, 's nachts goed zichtbaar en dubbelzijdig te dragen is, is het even begrijpelijk dat een dergelijk object verwarring kan veroorzaken. Klaar om het nader te ontdekken?

via: Balenciaga
foto: Balenciaga

Op de website van Balenciaga wordt het nieuwe opvallende jack beschreven als: "omkeerbare herenparka" in "neongele" kleur. Naast de felle tint en reflecterende stroken heeft de jas ook de BLNCG-letters op de achterkant gedrukt, samen met een groot logo dat ook in kleine lettertjes op de voorkant wordt weergegeven.

Er zijn twee maten waaruit je kunt kiezen: 44 en 46. Het ontwerp van deze parka is volledig en duidelijk geïnspireerd op dat van de jassen van de ecologische medewerkers die elke dag op straat werken. Professionals die tegenwoordig nieuwe modellen worden voor de mode en esthetische referentiepunten voor rijke jongeren. Ja, want de jas wordt zeker niet voor betaalbare prijzen verkocht: om met dit kledingstuk 's nachts op te vallen, ben je 2990 euro kwijt.

In zijn "verdediging" moet worden gezegd dat het, ontworpen voor mensen die vaak op koude dagen en in alle weersomstandigheden werken, een product is dat waterdichtheid, warmte en een zekere veiligheid garandeert gezien zijn oogverblindende kleur. Het is ook omkeerbaar, wat het "anders" kan maken als je de gele kleur beu bent.

foto: Balenciaga

In een samenleving van verspilling en de triomf van afval wordt dit jack een interessant symbool. De modewereld kan elke trend, zelfs de meest extravagante, absorberen, herlezen en doorverkopen.

De jongeren omarmden deze look graag, zoals je kunt lezen in de vele reacties op sociale media: "Eindelijk een jas voor elk type klimaat", schreef een klant, "het is een perfect kledingstuk voor mij, omdat ik vaak 's avonds de deur uit ga op mijn fiets. Een oplossing die veiligheid en kwaliteit van stoffen combineert”, besloot hij.

Advertisement
foto: Balenciaga

Wie weet is het nieuwe milieubewustzijn een reden voor succes voor dit ongewone kledingstuk: zorgen dat de wereld schoon blijft zou een activiteit kunnen worden die ook vanuit esthetisch oogpunt moet worden nagevolgd!

Tags: KomischeAbsurd
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt