Ze begon te schilderen tijdens de lockdown: vandaag exposeert ze haar werken in een galerie en heeft ze een doek verkocht voor £10.000

Janine image
door Janine

21 Oktober 2021

Ze begon te schilderen tijdens de lockdown: vandaag exposeert ze haar werken in een galerie en heeft ze een doek verkocht voor £10.000
Advertisement

Had je ooit gedacht dat een toevallig ontstane hobby een voldoening gevende en winstgevende baan zou kunnen worden? De lockdown heeft het uithoudingsvermogen van veel mensen, die niet in staat waren om normale dagelijkse activiteiten uit te voeren, zwaar op de proef gesteld. Er zijn mensen die hebben besloten om de tijd die ze thuis doorbrachten te gebruiken om zich aan hun passie te wijden: dit is het geval van Makenzy Beard, een jong meisje dat haar leven onverwachts wist te veranderen dankzij de maanden die ze thuis doorbracht.

via BBC

Advertisement

makenzy_beard/Instagram

Makenzy is 14 jaar oud en woont in Wales, in de stad Swansea, en heeft de aandacht van veel mensen getrokken nadat een van haar portretten viraal ging op sociale media: het is het gezicht van John Tucker, een boer die naast haar woont. “Ik had wat vrije tijd beschikbaar en mijn moeder houdt van schilderen, dus pakten we verf, doeken en penselen. Ik dacht "waarom probeer ik het zelf niet" en van daaruit ging ik verder”, zei ze in een interview met de BBC. Makenzy zag haar buurman hooi uit zijn vrachtwagen halen. Ze hield hem aan en vroeg toestemming om hem te fotograferen: van de foto begon het werk, waarvan het laatste werk een ongelooflijk realistisch portret is. Iedereen is het erover eens dat Makenzy's werk de man perfect portretteert en zelfs de kleinste uitdrukkingen vastlegt.

Advertisement

makenzy_beard/Instagram

Makenzy bleef portretten schilderen: menselijke gezichten, vaak glimlachend. Zo begon haar carrière, puur toevallig. Het getalenteerde jonge meisje deed mee aan een portretwedstrijd en won een plek op de Young Artists' Summer Show van de Royal Academy of Arts. Een galerij, de Blackwater Gallery in Cardiff, heeft besloten om andere werken van de jonge artieste in haar ruimtes tentoon te stellen en meldde dat ze er verschillende heeft verkocht aan internationale kopers van over de hele wereld: uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en het Midden-Oosten. Een koper kocht een werk voor £10.000.

makenzy_beard/Instagram

Haar werken worden ook "tentoongesteld" op haar Instagram-pagina: jong en oud; arbeiders en studenten; blije of schijnbaar nonchalante uitdrukkingen. Het meisje bekende dat ze geen fulltime kunstenaar wil worden, maar dat kunst een hobby blijft. Als we kijken naar haar werk en haar talent, vragen we ons af welke resultaten deze Mekanzy over een paar jaar zal kunnen bereiken.

Advertisement