In Japan is het likbaar tv-scherm uitgevonden: het bootst de smaken van eten na - Curioctopus.nl
x
In Japan is het likbaar tv-scherm uitgevonden:…
Deze man kreeg op 95-jarige leeftijd zijn diploma van het lyceum: 18 verschrikkelijke hotels en kamers die de verwachtingen van mensen teleurstelden

In Japan is het likbaar tv-scherm uitgevonden: het bootst de smaken van eten na

31 December 2021 • Door Janine
807
Advertisement

De wereld zou niet zijn zoals we het nu kennen als in het verleden sommige voorwerpen niet waren uitgevonden en sommige gebruiken niet waren ingevoerd. We zijn niet gewend om ons een wereld voor te stellen zonder televisie of schermen, maar onze grootouders of onze overgrootouders hadden niet de technologische hulpmiddelen die wij vandaag hebben. Er was nog geen internet en de tv beperkte zich tot het uitzenden van slechts enkele programma's, op bepaalde tijden. Maar de uitvindingen lijken hier niet te zijn geëindigd, en de ideeën die we vandaag als absurd, zinloos of vreemd beschouwen, zouden morgen de normaliteit kunnen vertegenwoordigen. We vragen ons af of de ervaringsgerichte tv waar we je over gaan vertellen er een van is.

via: NYPost

Een Japanse professor vond een prototype uit van een likbaar tv-scherm. Het apparaat heet “Tatse the TV” - of TTTV - wat "proef de tv" betekent. Waarom zo'n uitvinding? En waar bestaat het uit? De likbare TV kan de smaken van eten nabootsen en is daarom gemaakt om een ​​compleet nieuwe zintuiglijke ervaring te bieden, in de hoop dat er een nieuwe manier van interactie met de buitenwereld zou kunnen ontstaan. Dit apparaat maakt gebruik van een carrousel van 10 smaakpatronen, met de smaak van een bepaald voedingsmiddel. Het spuitmonster wordt vervolgens gewikkeld op een hygiënisch folie van een flatscreen-tv en de kijker kan op dit punt een nieuwe ervaring beleven.

Homei Miyashita, een professor aan de Meiji Universiteit in Tokio, zei: "Het doel is om mensen zoiets als eten in een restaurant aan de andere kant van de wereld te laten ervaren, zelfs als ze thuis blijven." De professor wordt geholpen door een team van 30 studenten, die verschillende apparaten hebben gemaakt die de smaak van voedsel kunnen nabootsen - of versterken. Onder deze vinden we ook een vork, die de smaak van voedsel veel intenser kan maken. Maar ook op trainings- of commercieel gebied zou deze tv een uitlaatklep kunnen vinden: het zou bijvoorbeeld een proefbank kunnen zijn voor chefs en sommeliers. Een 22-jarige studente bood aan om een ​​demonstratie te geven. Ze herhaalde hardop dat ze wat chocolade wilde proeven, en een geautomatiseerde stem luisterde naar haar verzoek: geurstralen werden op een plastic folie gespoten en de studente was tevreden met de smaak die identiek was aan chocolade.

Advertisement

We weten niet of dit prototype op de markt komt en we zijn zeker benieuwd wat de publieke opinie zou kunnen zijn. Wat vind jij van deze bizarre uitvinding?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt