“Het huis van de duivel”: het geheel zwarte huis dat de buurtbewoners intimideert

Janine image
door Janine

05 Februari 2022

“Het huis van de duivel”: het geheel zwarte huis dat de buurtbewoners intimideert
Advertisement

Huizen hebben vaak een kracht: ze weerspiegelen de persoonlijkheid van de mensen die er wonen. Elk huis heeft een stijl, een bepaalde inrichting, kleurencombinaties die niet voor niets door de eigenaar zijn gekozen. Het huis van Victoria Cuje blijft zeker niet onopgemerkt: het is volledig zwart en is gedefinieerd door de bewoners als het “Huis van de duivel”.

via herblackhome/TikTok

herblackhome/TikTok

herblackhome/TikTok

Victoria is 28 jaar oud, volgde een kunstacademie en sindsdien is ze verliefd geworden op de kleur zwart: al haar kleren zijn zwart. Toen ze haar eerste huis in Baltimore, in Maryland kocht, wilde ze het aanpassen in haar favoriete kleur. Het huis met drie verdiepingen had bakstenen en het was een "klassiek" huis, ingericht in een sobere stijl. Maar Victoria heeft haar huis omgetoverd tot een geheel zwarte omgeving: de buitenkant is zwart en het interieur is op maat gemaakt. De muren zijn in een donkere kleur geschilderd en er is gekozen voor op elkaar afgestemde accessoires.

Advertisement
herblackhome/TikTok

herblackhome/TikTok

Maar dat is nog niet alles: Veronica, zich ervan bewust dat het huis de aandacht van voorbijgangers zou trekken, installeerde een camera in de deurbel en legde de grappigste reacties vast. Een voorbijganger werd gefilmd terwijl hij uitriep "dit is het huis van de duivel". Maar Victoria geniet van het observeren van deze reacties: het bevestigt het feit dat mensen niet gewend zijn om een ​​bepaalde stijl te vinden. En als er iets afwijkt van hun ervaringen, wijzen ze iets of iemand aan als "vreemd". Kortom, in de buurt wordt veel gepraat over Veronica's huis, maar veel andere mensen houden van de alternatieve stijl ervan.

herblackhome/TikTok

herblackhome/TikTok

Veronica vertelt: "Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor zwart. Het begon toen ik op de kunstacademie zat toen ik zwarte kleding droeg. Toen ik een huis kocht, besloot ik het helemaal zwart te houden. Het is elegant, schoon, modern en zo stijlvol. Toen ik het huis kocht, waren er aan buitenkant effen rode bakstenen te zien en van binnen heel lichtbruin. Het duurde ongeveer een jaar voordat ik met het proces begon.” De video van de woning, gepost op TikTok, werd al snel populair en de meeste gebruikers twijfelen niet. Ondanks dat het "het huis van de duivel" wordt genoemd, is het gebouw prachtig.

Advertisement