Hij geeft al zijn spaargeld uit om virtueel land in de metaverse te kopen: "Ik geloof in het digitale leven"

Janine image
door Janine

15 Juli 2022

Hij geeft al zijn spaargeld uit om virtueel land in de metaverse te kopen: "Ik geloof in het digitale leven"
Advertisement

Virtuele realiteiten winnen elke dag aan kracht. Ons leven online, op sociale media en via rollenspellen vervangt soms zelfs het echte leven. In de afgelopen tijd is de metaverse weer op de voorgrond gekomen met de aankondiging van Facebook, die heeft besloten om de Groepsholding "meta" te noemen. In lijn met deze nieuwe trend gebruikte een man uit Texas, Verenigde Staten, zijn spaargeld om een ​​stuk virtueel land te kopen, Khorum Coast genaamd, dat zich in een spel bevindt dat bekend staat als Entropia Universe.

$18.000 voor een eigendom dat niet echt bestaat. Laten we eens kijken hoe het ging.

via KXAN News

Advertisement
Flickr/Rosanna Galvani - Not the actual photo

Flickr/Rosanna Galvani - Not the actual photo

"Ik weet dat het veel lijkt, en het is gek om iemand te vertellen dat ik een virtuele landeigenaar ben en mijn spaargeld erin heb gestopt. Maar ik geloof in het leven binnen Entropia": zo begon de man toen hij zijn verhaal vertelde. De Texaanse gamer heeft namelijk zo'n 18.000 dollar uitgegeven om een ​​stuk grond in de videogame Entropia Universe te kopen.

Justin Reed, de naam van de hoofdpersoon van dit merkwaardige verhaal, staat in de videogame bekend als "David Joker".

Justin heeft, midden in de uitbreiding van de metaverse, als een fervent gamer besloten te geloven en te wedden op de vruchten van de digitale aarde.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

De videogame maakt gebruik van een microbetalingsmodel waarbij spelers echt geld kunnen verdienen via in-game transacties, door middel van virtueel onroerend goed. Het is een soort Monopoly, waarbij er in plaats van nep bankbiljetten een virtuele valuta is met een vaste wisselkoers ten opzichte van Amerikaanse dollars.

In het geval van Justin zegt hij dat hij belastinginkomsten krijgt over alles wat een speler vindt tijdens mijnbouw op zijn land. Hij beweert ook dat hij al $1.200 heeft verdiend sinds hij de kust van Khorum in maart 2022 kocht en vergelijkt het risico van de investering met het kopen van een stuk grond in het echte leven.

"Ik had een bakkerij kunnen openen met mijn geld, en niemand had mijn broodjes kunnen kopen", zei hij. “Hiermee heb ik gewoon het gevoel dat ik meer controle heb."

Wat denk jij? Zou jij ooit een stuk virtueel land kopen?

Advertisement