Hij overschrijdt de limiet van zijn dataverkeer in het buitenland, keert na 7 dagen terug en vindt een rekening van €91.000

Janine

02 September 2022

Hij overschrijdt de limiet van zijn dataverkeer in het buitenland, keert na 7 dagen terug en vindt een rekening van €91.000
Advertisement

Wanneer je naar het buitenland reist, is een van de meest vervelende van de ongemakken de beperking in het gebruik van onze smartphone, die onderhand onze onvervangbare metgezel is geworden. Buiten het land van herkomst kunnen de kosten van datadiensten namelijk aanzienlijk variëren, afhankelijk van de tarieven van de telefoonmaatschappij en ook van het land van bestemming. Als we geen aandacht besteden aan wat we doen en de berichten die onze provider ons stuurt, lopen we het risico dat we bij terugkomst voor onaangename verrassingen komen te staan.

Dit is wat er gebeurde met een jonge Ier die bij zijn terugkeer van een reis naar Europa een ongelooflijk bericht ontving van zijn provider.

via The World News

Advertisement

@otavio.0ta/TikTok

Een zeer dure vakantie voor Otavio, die 7 dagen door Europa heeft gereisd. Bij zijn terugkeer in Ierland ontving de man een melding van zijn provider. Hij kreeg een rekening van 91.000 euro uitgeschreven met vervaldatum voor het einde van de maand. De man was stomverbaasd en hoopte op een grap. "Ik overschreed de datalimiet terwijl ik zeven dagen in Europa reisde en toen ik terugkeerde naar Ierland kreeg ik dit bericht", zei hij op zijn TikTok-kanaal, terwijl hij het bericht dat hij ontving toonde. Ondanks dat hij door het bedrijf was gewaarschuwd, was de man in feite doorgegaan met het gebruik van dataroaming, waardoor hij een ongelooflijk bedrag zou moeten betalen.

@otavio.0ta/TikTok

Otavio nam onmiddellijk het heft in eigen handen door via de chat contact op te nemen met de klantenservice van zijn provider, met de bedoeling het probleem op te lossen. Het bedrijf was direct beschikbaar om hem te helpen, maar de enige mogelijke oplossing was het aanbieden van een krediet van zo'n 62.000 euro, aldus de medewerker op de chat. "Sorry, is dit een grap? Ik moet dus een rekening van 30.000 euro betalen voor 7 dagen roamen" reageerde de klant verbaasd, "ik ben gewoon een schoonmaker, ik heb dit geld niet, zelfs al zou ik nog een leven hebben om ervoor te betalen".

De pogingen van de medewerker om hem duidelijk te maken dat het hoogst mogelijke bod het zojuist voorgestelde bod was, waren zinloos; Otavio weigerde echter zo'n groot bedrag te betalen. "Het is alsof ik 30 nieuwe iPhones moet betalen, het is ongelooflijk", herhaalde hij, ter afsluiting van de chat.

Advertisement

@otavio.0ta/TikTok

In twee daaropvolgende video's zei de man dat hij erin geslaagd is de situatie op de best mogelijke manier op te lossen. Het bedrijf heeft namelijk op een volkomen uitzonderlijke manier besloten om de roamingkosten te elimineren, en stelt de klant voor om een ​​gratis upgrade van zijn telefoon uit te voeren met een iPhone 13 128 GB. "We willen onze klanten eraan herinneren dat ze zich bewust moeten zijn van hun gebruik van de mobiele telefoon buiten de EU en dat ze vertrouwd moeten zijn met lokale roamingkosten bij aankomst op hun bestemming", vertelde de woordvoerder van het bedrijf aan de pers.

Een afleiding die enorme gevolgen dreigde te hebben en ons leert dat aandacht altijd loont. Wat vind jij ervan?

Advertisement