Beveiligingscamera legt wasbeer vast die sneeuwvlokken grijpt(+VIDEO)

Janine image
door Janine

27 Januari 2023

Beveiligingscamera legt wasbeer vast die sneeuwvlokken grijpt(+VIDEO)
Advertisement

Dieren zijn altijd in staat om de mens te verrassen, onverwachte, maar erg grappige acties uit te voeren. Op sommige plaatsen kunnen mensen, juist omdat ze steden hebben gebouwd die heel dicht bij hun natuurlijke leefgebieden liggen, ze gemakkelijk observeren en ermee omgaan. Als het sneeuwt is het erg leuk om deze dieren te zien rondrennen op de witte sneeuwmantel, maar het is vooral leuk om te zien hoe ze ermee spelen.

De interactie van de kleine wasbeer met de sneeuw, vastgelegd door de beveiligingscamera's van het huis, wekte grote hilariteit onder de gebruikers.

via Greater Good News

Advertisement
 Timothy Ellis/YouTube

Timothy Ellis/YouTube

De beveiligingscamera van het huis van Timothy Ellis in Everett (Washington) legde 's nachts een wasbeer vast die in de sneeuw aan het spelen was. De volgende ochtend werd de man wakker en zag verschillende voetafdrukken van een waarschijnlijk wild dier in de tuin. Om deze reden bekeek hij ze eerst om te begrijpen tot welke soort die voetafdrukken zouden kunnen behoren, en om meer zekerheid te hebben besloot hij de beelden van die nacht te bekijken.

Advertisement
 Timothy Ellis/YouTube

Timothy Ellis/YouTube

De kleine wasbeer had waarschijnlijk nog nooit sneeuw gezien, dat zou verklaren wat de camera vastlegde. In de clip van 27 seconden is te zien hoe het dier op zijn twee achterpoten staat en zijn voorpoten spreidt om op alle mogelijke manieren te proberen de vallende sneeuwvlokken te vangen. Nadat hij zich realiseerde dat het op deze manier niet lukte, probeerde hij de vlokken die op de grond vielen op te vangen.

Timothy vond de beelden buitengewoon grappig. Om deze reden verspilde hij geen tijd met het uploaden naar zijn YouTube-pagina. "Ik ben geen professional, maar ik maak veel video's met mijn telefoon, mijn drone, mijn GoPro, mijn beveiligingscamera's, dus zodra ik dit diertje zag spelen, wilde ik de clip uploaden naar mijn kanaal."

De video is door talloze gebruikers bekeken, met bijna 150.000 views, maar bovenal hebben velen gereageerd. Sommigen moedigden het dier aan om het te blijven proberen, terwijl een ander vroeg: "Heb je genoten van het vangen van de sneeuw?"

Heb je ooit dieren gezien die zich bijzonder gedroegen, zoals deze wasbeer?

Advertisement