Werkgeefster bekritiseert haar kleding: "Ze zegt dat het ongepast is en mijn lichaam accentueert“

Janine

29 Januari 2023

Werkgeefster bekritiseert haar kleding:
Advertisement

Er zijn omgevingen die een bepaald type kleding vereisen en een daarvan is ongetwijfeld de werkplek. In een bedrijf verdient het de voorkeur om een ​​sobere look te behouden, lage halslijnen, korte jurkjes en overdreven casual outfits zoals trainingspakken te vermijden. Kortom, in de meeste bedrijven hebben pakken, overhemden en klassieke kleding de voorkeur, maar er zijn gevallen waarin zelfs het kiezen van dit type kledingstuk niet voldoende is: een jonge werkneemster kreeg kritiek van haar werkgeefster vanwege haar kleding die, ondanks dat het passend is voor op kantoor, het haar te aantrekkelijk zou maken.

via Reddit

Advertisement

MermaiderMissy/Imgur

Een jonge medewerkster wendde zich tot Reddit-gebruikers om te vertellen over de episode die plaatsvond op haar werkplek en die haar perplex deed staan. Daarom vroeg ze naar de mening van de community.

"Vandaag zag mijn werkgeefster me en wilde me in haar kantoor spreken. Ik ging bij haar zitten en ze leek behoorlijk boos. Ze vertelde me dat mijn outfit me te aantrekkelijk maakte en dat ik soms ongepaste kleding draag naar mijn werk."

MermaiderMissy/Imgur

Op dat punt vroeg de medewerkster om nadere uitleg en om die kritiek te onderbouwen, aangezien ze enkel knielange rokken draagt ​​en strikt kousen aan heeft. "Ze vertelde me dat rokken niet gepast zijn en dat mijn tops mijn vormen benadrukken. Ik heb een kleine maat en als ik grotere maten zou dragen, zou mijn kleding te ruim zijn. Ik gebruik echter vesten om mijn lichaam zoveel mogelijk te verbergen." 

De jonge vrouw liet foto's zien van haar werkkleding en vroeg naar de mening van gebruikers: "Vinden jullie dat ze te strak zitten? Ik vind van niet, maar misschien is mijn standpunt anders dan dat van de meeste mensen. Ik ben heel boos en zou graag wat opbouwende kritiek willen, indien mogelijk."

Advertisement

MermaiderMissy/Imgur

Lezers stelden het meisje meteen gerust, met het argument dat de kritiek van haar werkgeefster totaal niet op zijn plaats was: “Op welk vakgebied werk je? Niet dat het uitmaakt... de outfits die je liet zien zijn allemaal erg sober. Afgezien van het dragen van een hele ruime trui, is er echt geen reden om te verbergen hoe je lichaam eruit ziet."

De auteur van het bericht bedankte de gebruikers en accepteerde het advies om contact op te nemen met personeelszaken om te begrijpen wat de beste manier is om te handelen en zich te gedragen. Wat vind je van dit verhaal?

Advertisement