De baas weigert haar loonsverhoging omdat ze leggings draagt ​​op het werk: "Zelfs mijn collega's dragen ze nu"

Janine

16 Februari 2023

De baas weigert haar loonsverhoging omdat ze leggings draagt ​​op het werk:
Advertisement

Het is niet ongewoon om op de werkvloer raadselachtige situaties tegen te komen die ontevredenheid bij werknemers veroorzaken. Veel werkgevers vragen om een bepaald type kleding en, als decorum ongetwijfeld essentieel is in een professionele omgeving, zijn de regels in sommige gevallen beslist te streng. Een jonge TikToker werd haar verzoek om loonsverhoging afgewezen om een ​​nogal bizarre reden: het feit dat ze zich presenteerde met een legging aan. Gelukkig kon ze rekenen op de solidariteit van haar collega's, die manieren vonden om haar te steunen.

via 45Secondes

Advertisement

pyrofrenchfri/TikTok

De jonge medewerkster van een pizzeria deelde op haar TikTok-account wat er op haar werk gebeurde. De vrouw zou haar baas om salarisverhoging hebben gevraagd, maar hij zou vanwege haar kleding geweigerd hebben haar tevreden te stellen. Hoewel het dragen van een legging op de werkvloer niet verboden is en haar werkgever haar daar nooit iets over heeft verteld, legde hij dit argument ineens op tafel bij de aanvraag.

Maar @pyrofrenchfri, dit is de naam op het social media kanaal van de jonge vrouw, merkte hoeveel haar collega's om haar geven, zodanig dat ze besloten haar te steunen, tegen de woorden van de baas in. Bovendien vonden andere werknemers deze behandeling oneerlijk, aangezien het dragen van een legging op geen enkele manier invloed heeft op de prestaties van werknemers en het ook geen geldige reden is om af te zien van het recht op loonsverhoging.

pyrofrenchfri/TikTok

Dus om hun solidariteit met hun collega te tonen en om de argumenten van hun werkgever te weerleggen, verschenen de volgende dag alle werknemers in leggings in de keuken. Een van hen was de vorige middag speciaal naar een plaatselijk warenhuis gegaan en had ze voor iedereen gekocht, ook voor de mannen.

De reactie van de gebruikers was uitgelaten, die het een mooi gebaar naar de jonge vrouw vonden. "Als ze op de werkvloer zeggen 'we zijn een team', dan verwacht ik dat ook. Niets minder", schreef de een, terwijl een ander opmerkte: "Als manager zou ik je een nog grotere salarisverhoging geven omdat je duidelijk een positief effect hebt op het voltallige personeel en teamwork stimuleert."

Gelukkig zijn er naast vervelende managers soms ook echt uitzonderlijke collega's! Zou jij hetzelfde hebben gedaan in plaats van deze werknemers?

Advertisement