Een jongen maakt met kunstmatige intelligentie een realistische versie van "De kleine zeemeermin": gewoonweg prachtig

Janine image
door Janine

06 Juni 2023

Een jongen maakt met kunstmatige intelligentie een realistische versie van "De kleine zeemeermin": gewoonweg prachtig
Advertisement

De Kleine Zeemeermin is een tekenfilm van Disney die, toen hij in 1989 uitkwam, veel kleine meisjes deed dromen: de hoofdrolspeelster, verliefd op het vasteland, vindt de liefde en geeft haar leven als zeemeermin op om samen te leven met de man waar ze van houdt. In 2023 werd haar verhaal opnieuw gelanceerd met de live action met actrice Halle Bailey in de hoofdrol, die al voordat het in de bioscoop werd uitgebracht, talloze kritieken en nieuwsgierigheid opriep. Een artiest heeft besloten om met behulp van kunstmatige intelligentie een alternatieve "realistische" versie van de beroemde hoofdrolspeelster Ariel te maken, zonder haar kleuren en kenmerken te veranderen.

via Record

Advertisement
Walt Disney Feature Animation- Andreone93 screenshot/Wikimedia commons

Walt Disney Feature Animation- Andreone93 screenshot/Wikimedia commons

Velen waardeerden de keuze voor de actrice die verantwoordelijk was voor het nabootsen van Ariel, de roodharige zeemeermin met de lichte huid, niet. Het publiek lijkt het niet te kunnen waarderen dat de hoofdpersonages er anders uitzien, allereerst de hoofdrolspeelster, die op de schermen verscheen met een andere huids- en haarkleur.

Daarom hebben een aantal visie artiesten besloten om te proberen een realistische Ariel te creëren die het imago van de tekenfilm respecteert, met behulp van de technologie die wordt geboden door kunstmatige intelligentie. Kortom, een meer getrouwe versie van de Kleine Zeemeermin uit 1989.

Advertisement

Een van hen in het bijzonder trok de aandacht vanwege het resultaat dat hij wist te behalen, dat al snel viraal ging: de illustrator Mapasheai creëerde een kunstmatige Ariel, ja, maar ze ziet er absoluut echt uit en is niet het resultaat van een geavanceerde technologie.

Nadat hij zijn werken via sociale accounts had gedeeld, werd hij overladen met waardering en complimenten van gebruikers, die de aandacht voor detail en het typische sprookjesachtige dat typerend is van De Kleine Zeemeermin prezen.

"Dit geeft de onschuld van Ariel weer: ze is identiek", schreef iemand, terwijl anderen hun mening uitten met opmerkingen als: "De Ariel waar we allemaal op hebben gewacht" en "Hallo Disney, hier is de echte Kleine Zeemeermin".

Blijkbaar is het publiek daarom ​​traditionalist en zou het meer waardering hebben gehad voor een uitvoering die de kenmerken van de oorspronkelijke kleine zeemeermin weerspiegelde, zelfs als het kunstmatig is. Wat denk jij ervan? Denk je dat er niets mis mee is om een ​​andere uitvoering te kiezen dan de Ariel uit de jaren tachtig of had je haar liever op schermen gezien die meer lijken op de versie die door de artiest is gegenereerd?

Advertisement