Raadsel dat veel mensen in moeilijkheden heeft gebracht, kun jij de oplossing vinden?

Janine image
door Janine

15 Juli 2023

Raadsel dat veel mensen in moeilijkheden heeft gebracht, kun jij de oplossing vinden?
Advertisement

Raadsels fascineren mensen dagelijks, omdat het spellen zijn waarmee je kunt zien hoe hoog je intellectuele capaciteiten zijn, maar ze dienen vooral om je geest altijd getraind te houden. Alle liefhebbers van raadsels zien deze quizzen als echte uitdagingen tegen zichzelf en de tijd. In feite is het doel niet zozeer om de oplossing te vinden, maar om het zo snel mogelijk te doen. Zodra de afbeelding aan hen wordt gepresenteerd, lezen ze de opdracht en gaan ze meteen aan de slag. Sommigen wapenen zich, om geen enkele passage te missen, met pen en papier, terwijl anderen alleen en uitsluitend hun geheugen proberen te gebruiken. Zoek het nummer, associeer het met de figuur, en klaar is kees. Zodra de nummers zijn gevonden, vervang je ze eenvoudigweg en maak je de som. Er zijn er echter die in hun haast fouten maken, maar je moet geduldig zijn, door alle berekeningen zeer zorgvuldig uit te voeren.

Het uitvoeren van de som met alleen de nummers beschikbaar zou veel gemakkelijker zijn. Lukt het jou om onderstaande hersenkraker in slechts 10 seconden op te lossen? Maar weinig mensen weten het exacte resultaat te vinden. Daag jezelf uit...

Advertisement
Raadsel dat veel mensen in moeilijkheden heeft gebracht, kun jij de oplossing vinden? - 1

Veel mensen, gegrepen door de wens om zo snel mogelijk het resultaat te vinden en te bewijzen dat ze er goed in zijn, maken slordige fouten en verkeerde berekeningen. Je moet geen haast hebben, je moet rustig kijken en het regel voor regel oplossen. In deze vergelijkingen is het essentieel om de figuur te associëren met een getal.

Advertisement
Pexels

Pexels

Na het oplossen van de eerste som moet je niet meteen naar de volgende regel gaan, maar naar de derde, want alleen zo kun je de waarde van de citroen en dus ook van de sinaasappel vinden. Dus dan hoef je alleen maar de figuren te vervangen door cijfers. Is het gelukt?

Maak je geen zorgen als je de som niet hebt kunnen oplossen, je kunt het resultaat hieronder vinden.

Raadsel dat veel mensen in moeilijkheden heeft gebracht, kun jij de oplossing vinden? - 3

Daarom is het, in de volgorde van de vergelijking, voldoende om de waarde van de aardbei, oftewel 7, te vinden en vanaf hier is het voldoende om de waarde van de citroen, oftewel 4, te ontdekken. Ten slotte is het identificeren van de waarde van de sinaasappel eenvoudig, wat gelijk is aan 4. Vervang vervolgens gewoon de cijfers en voer de laatste bewerking uit: 4x3+7=19.

Heb je het resultaat gevonden?

Advertisement