Welke vrachtwagen rijdt? Velen trappen in de val

Janine image
door Janine

18 Juli 2023

Welke vrachtwagen rijdt? Velen trappen in de val
Advertisement

Voordat we ons in onze vrije tijd wijden aan leuke quizzen en raadsels die we tegenkomen op sociale netwerken of die ons per bericht worden toegestuurd, zijn we allemaal op school geweest. En dat is waar we onze eerste "raadsels" tegenkwamen, ook al leken ze toen niet zo grappig als ze vandaag kunnen verschijnen.

Wat we je in dit artikel aanbieden, is een quiz die veel lijkt op een natuurkundig probleem dat je op school kunt tegenkomen. De vraag die beantwoord moet worden is heel simpel: welke van de drie vrachtwagens rijdt?

via https://www.pinterest.it/pin/7...

Advertisement

Welke van de drie vrachtwagens rijdt?

Welke van de drie vrachtwagens rijdt?

Het betreffende raadsel is gebaseerd op de aanwezigheid van drie voertuigen die veel lijken op die grote vrachtwagens die je op de weg tegenkomt en die grote hoeveelheden vloeistoffen vervoeren, zoals melk.

Kijkend naar die grote tanks, hebben we ons misschien afgevraagd hoe het er binnenin uitziet, en dus de beweging van de vloeistof tijdens de bewegingen van de vrachtwagen.

Deze quiz vraagt ​​precies dat van je: je de beweging van de vloeistof voorstellen en dus begrijpen welke vrachtwagen er rijdt.

Advertisement
pixabay

pixabay

Veel mensen twijfelen niet en komen meteen met het antwoord. Maar zoals elk zichzelf respecterend raadsel, vereist ook dit dat je geen overhaaste antwoorden geeft en even stilstaat en nadenkt.

Op het eerste gezicht is het antwoord heel simpel. Niet alle vrachtwagens rijden, en dit was duidelijk te zien aan de positie van de vloeistof in de tank. Maar dat is echter niet het geval. De oplossing van dit raadsel zal ongetwijfeld iedereen die niet kon stoppen met het geven van een onvoldoende gemotiveerd antwoord, gek maken.

Dus welke vrachtwagen rijdt er? Het is tijd om het antwoord te geven op dit leuke spel.

De oplossing

De oplossing

pixabay

Als je het niet slecht deed in natuurkunde op school, dan heb je waarschijnlijk het juiste antwoord gekregen. Maar je hoeft geen kleine Einstein te zijn om dit raadsel op te lossen. Denk rustig na en trap niet in de val.

Het antwoord is als volgt: alle drie de vrachtwagens rijden, zij het elk in een andere richting, of beter gezegd met een andere versnelling.

  • Vrachtwagen A heeft een negatieve versnelling, oftewel hij remt: de vloeistof beweegt naar de voorkant van de tank.
  • Vrachtwagen B heeft geen versnelling, oftewel een constante snelheid.
  • Vrachtwagen C heeft een positieve acceleratie, oftewel de snelheid neemt toe: de vloeistof beweegt naar de achterkant van de tank.

Had jij het juiste antwoord gegeven?

Advertisement