Intelligentietest: wat ontbreekt er in de reeks? Het is niet de 6

Janine image
door Janine

25 Juli 2023

Intelligentietest: wat ontbreekt er in de reeks? Het is niet de 6
Advertisement

Intelligentietests hebben en spelen nog steeds een cruciale rol in de poging om iemands cognitieve vaardigheden te kwantificeren en te begrijpen: met andere woorden, het zijn instrumenten die worden gebruikt om iemands intelligentie te meten en te evalueren. Tests die het IQ meten, zijn bedoeld om een ​​score te geven die het niveau van intellectuele bekwaamheid van een individu weergeeft.

Dit spelletje meet op de een of andere manier de intelligentie van individuen: je moet bepaalde cognitieve vaardigheden hebben om te begrijpen wat het vraagteken vervangt. Weet jij de oplossing?

via riddlester.co

Advertisement
pixabay

pixabay

Het leek je misschien gemakkelijk om dit raadsel op te lossen: na het achtereenvolgens lezen van de nummers 1, 2, 3, 4 en 5 is het maar al te gemakkelijk om "6" te zeggen: maar we vertelden het je meteen al in de titel. Het is niet nummer 6. Dat had ook niet anders gekund, want dat zou te makkelijk zijn geweest en we zouden je tijd verspild hebben.

In plaats daarvan is de reden waarom we je dit spel aanbieden een andere: het antwoord is niet wat iedereen zou zeggen, en we durven te stellen dat het niet eens kan worden verkregen met wiskundige vaardigheden. Als je de rekenmachine hebt opgepakt, kun je hem namelijk meteen weer aan de kant leggen. Het helpt je op geen enkele manier om de oplossing te vinden.

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

Het spel lijkt heel eenvoudig, maar heel weinig mensen kunnen vertellen wat het vraagteken vervangt zonder om aanwijzingen te vragen.

Als je het ontbrekende element niet hebt gevonden en je wat aanwijzingen wilt weten, stellen we je tevreden: probeer verder te denken dan de cijfers, denk vooral aan de plaatsen waar je dezelfde getallen op dezelfde manier gerangschikt kunt zien.

Komt er niets in je op? Laten we, voordat we de oplossing onthullen, eraan toevoegen dat je deze cijfers hoogstwaarschijnlijk meerdere keren per dag "aanraakt", bijna herhaaldelijk.

Dit spel heeft echt een oplossing, maar het juiste antwoord is geen cijfer! Dat klopt, onder het vraagteken staat geen cijfer.

Het is namelijk een R. Sommigen zullen goed hebben geantwoord, terwijl anderen zich zullen afvragen of er geen schrijffout is opgetreden zoals gemeld. Helemaal niet! De oplossing van het spel is de letter R. Maar waarom de letter R?

Deze cijfers zijn niets meer dan de versnellingen van een voertuig met 5 versnellingen: als je erop let, staan ​​deze nummers in deze opstelling op de versnellingsbak. Bij sommige modellen bevindt de R zich vlakbij het getal 1, maar dit is de meest voorkomende opstelling.

De R geeft de achteruitversnelling aan, die wordt ingeschakeld wanneer je het voertuig achteruit wilt rijden. Maar waarom staat de letter R op versnellingsbakken van voertuigen om de achteruitversnelling aan te geven? Hoogstwaarschijnlijk staat "R" voor "Reverse".

Terugkomend op het leuke spel kunnen we zeggen dat ook dit een intelligentietest is: intelligentie betekent in feite niet alleen weten hoe je ingewikkelde berekeningen moet maken, maar ook ronddwalen met je gedachten om het juiste antwoord te vinden.

Advertisement