Lukt het je om 2 vierkanten te vormen door slechts 3 lucifers te verplaatsen? Je hebt een minuut de tijd

Janine image
door Janine

26 Juli 2023

Lukt het je om 2 vierkanten te vormen door slechts 3 lucifers te verplaatsen? Je hebt een minuut de tijd
Advertisement

Veel mensen houden van raadsels, omdat ze je ertoe aanzetten jezelf uit te dagen door ze op welke manier dan ook op te lossen in zo min mogelijk tijd. Haast leidt er echter niet altijd toe dat je het juiste antwoord geeft, omdat de druk kan leiden tot verkeerde redeneringen. Puzzelliefhebbers verspillen geen tijd, zodra ze er een zien, ze lezen de opdracht en storten zich hals over kop in het oplossen ervan.

Ben jij in staat te begrijpen welke 3 lucifers je moet verplaatsen, zodat er twee vierkanten ontstaan? Daag jezelf uit. Als je het in een minuut kunt oplossen, mag je jezelf als zeer intelligent beschouwen.

Advertisement
Lukt het je om 2 vierkanten te vormen door slechts 3 lucifers te verplaatsen? Je hebt een minuut de tijd - 1

Om zulke raadsels op te lossen, wordt het essentieel om buiten de kaders te redeneren, gebonden blijven aan bepaalde constructies maakt het niet mogelijk om de oplossing te vinden. Als je voor deze foto staat, moet je denken dat er een obstakel moet worden overwonnen om de oplossing te vinden. In dit geval moet men zich concentreren op de afbeelding, het zorgvuldig analyseren en dan gaan nadenken.

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

De afbeelding toont 15 lucifers die in een spiraal zijn gerangschikt. De opdracht vraagt ​​om deze spiraal in één minuut in twee vierkanten te veranderen door slechts 3 lucifers te verplaatsen. Een tijdslimiet hebben is niet gemakkelijk, omdat je gedwongen wordt snel na te denken, totdat je denkt dat je het niet kunt. Snelheid is niet altijd een symptoom van intelligentie, alles kan worden opgelost en teruggebracht naar de vastgestelde tijd, zelfs als je alles op je gemak doet.

Curioctopus

Curioctopus

De manier om het raadsel op te lossen is door de foto te analyseren, meerdere keren van rechts naar links te kijken. Eerst moet je uitzoeken welke lucifers je moet verplaatsen. Daarna moet je erachter komen waar ze moeten worden geplaatst. Er zijn er die besluiten het uit hun hoofd te doen, en er zijn er die in plaats daarvan besluiten pen en papier te pakken om de afbeelding op een vel papier te reproduceren, waarbij ze verschillende pogingen proberen te doen.

Als je eenmaal weet welke lucifers je moet verplaatsen, wordt het gemakkelijk om te begrijpen hoe je moet handelen. Maar als je geen twee vierkanten wist te vormen, is hier de oplossing.

Curioctopus

Curioctopus

Hier komen we bij de conclusie van het raadsel. Nadat je de 3 te verplaatsen lucifers hebt geïdentificeerd, pak je gewoon de eerste en plaats je deze waar de open ruimte is, om een ​​eerste vierkant te vormen, dan moet je de tweede en de derde nemen en ze gebruiken om een ​​tweede vierkant te gaan vormen, beginnend met de enige overgebleven lucifer.

Is het je gelukt of had je hulp nodig? De oplossing was niet zo eenvoudig, er moest worden nagedacht over welke lucifers moesten worden verplaatst. De spiraalvorm was bedoeld om verwarring te scheppen.

Advertisement