Los de taak zo snel mogelijk op door slechts twee lucifers te verplaatsen

Janine image
door Janine

01 Augustus 2023

Los de taak zo snel mogelijk op door slechts twee lucifers te verplaatsen
Advertisement

Logische quizzen behoren tot de meest geliefde omdat ze mensen ertoe aanzetten om zich van al het andere te isoleren en zich uitsluitend op de afbeelding en de oplossing ervan te concentreren. Velen beschouwen ze als persoonlijke uitdagingen tegen zichzelf en de tijd. Ze willen als eerste klaar zijn en hun vaardigheid en intelligentie bewijzen. Bovenal verspillen liefhebbers zodra ze ze zien geen tijd met het lezen van de opdracht en proberen ze de test uit.

Probeer de vergelijking op te lossen door slechts twee lucifers te verplaatsen. Test jezelf... Als je erin slaagt, kun je jezelf een echte meester van de logica noemen

Advertisement
Los de taak zo snel mogelijk op door slechts twee lucifers te verplaatsen - 1

De afbeelding toont een som, om precies te zijn een vermenigvuldiging. Als we even zouden stoppen om het te observeren, zouden we de aanwezigheid van een fout opmerken, want als we 9 vermenigvuldigen met 5, zou het resultaat 45 zijn en niet 32 ​​zoals in plaats daarvan wordt getoond. Het is precies hier dat we moeten ingrijpen, het wordt noodzakelijk om de opstelling van twee lucifers te veranderen, om ervoor te zorgen dat de som correct is. Op dit punt moeten we daarom de foto observeren en proberen te begrijpen welke elementen we moeten verplaatsen, maar vooral hoe we de som kloppend kunnen maken.

Advertisement
Pexels

Pexels

Sommigen proberen de som uit hun hoofd op te lossen, terwijl anderen, die niet op het geheugen willen vertrouwen, zich bewapenen met pen en papier. Ze schrijven de som op een stuk papier en doen verschillende tests. De oplossing is er echter maar één. Als je eenmaal begrijpt welke lucifers je moet verplaatsen, ben je klaar, want het wordt automatisch om ze in de lege ruimtes in te voegen om ervoor te zorgen dat de som succesvol is. Er is geen tijdslimiet. In deze gevallen moet je alle tijd nemen die je nodig hebt en je niet haasten, want haast leidt nergens toe, het dwingt je eerder tot het maken van fouten in de berekeningen.

Mocht het je niet gelukt zijn of wil je er zeker van zijn dat je de oplossing hebt gevonden, dan is hier de juiste procedure.

Los de taak zo snel mogelijk op door slechts twee lucifers te verplaatsen - 3

De twee lucifers die moeten worden verplaatst zijn de twee horizontale lucifers die aanwezig zijn in het getal negen door ze in de lege ruimtes van de 5 te plaatsen, de som wordt volledig getransformeerd in: 4x8=32. In dit geval is het resultaat correct, want door 4 met 8 te vermenigvuldigen, is het resultaat 32. In dit geval is het geheim om buiten de gebaande paden te denken, na te denken over het resultaat en te begrijpen hoe het te bereiken.

Ben jij erin geslaagd?

Advertisement