Verplaats twee lucifers om het juiste antwoord op de som te vinden

Janine image
door Janine

04 Augustus 2023

Verplaats twee lucifers om het juiste antwoord op de som te vinden
Advertisement

Iedereen houdt ervan om quizzen te doen, de reden is simpel, iedereen vindt het heerlijk om zichzelf constant te testen, maar bovendien verhoogt het kunnen halen van een puzzel het gevoel van eigenwaarde en zorgt ervoor dat je je intelligenter voelt. Er zijn veel liefhebbers van puzzels, die zich, zodra ze de kans krijgen, zich hals over kop in een of ander raadsel storten. Zodra de afbeelding verschijnt, moet men zichzelf isoleren en alleen aan de opdracht denken. Zoek uit welke lucifers je moet verplaatsen en zorg ervoor dat de som klopt.

Advertisement
Verplaats twee lucifers om het juiste antwoord op de som te vinden - 1

De afbeelding toont een optelsom. Als we het zouden observeren, zouden we de aanwezigheid van een fout opmerken, omdat het resultaat door 4 en 1 op te tellen, 5 zou moeten zijn en niet 6, zoals in plaats daarvan wordt weergegeven. En hier moeten we ingrijpen, het wordt noodzakelijk om de opstelling van twee lucifers te veranderen, om ervoor te zorgen dat de som correct is. Op dit punt moeten we daarom de foto observeren en proberen te begrijpen welke elementen we moeten verplaatsen, maar vooral dat de optelsom klopt.

Er zijn er die hun superioriteit willen aantonen door alles uit hun hoofd te doen en er zijn er die zich daarentegen bewapenen met pen en papier, de som opschrijven en zorgvuldig evalueren welke elementen ze moeten verplaatsen.

Advertisement
Pexels

Pexels

Neem alle tijd die je nodig hebt, er is geen limiet. Natuurlijk, hoe sneller je het oplost, hoe beter, maar maak je geen zorgen. Zonder afgeleid te worden, zul je het binnen enkele ogenblikken kunnen oplossen. Snelheid leidt vaak tot fouten, dus alles wat je moet doen is goed nadenken. Als je eenmaal begrijpt welke lucifers je moet verplaatsen, ben je klaar, want het wordt automatisch om ze in de lege ruimtes in te voegen om ervoor te zorgen dat de som juist is. Het is geen onmogelijke prestatie, je kunt het, je moet gewoon goed kijken.

Mocht het je niet gelukt zijn of wil je er zeker van zijn dat je de oplossing hebt gevonden, dan is hier de juiste procedure.

Verplaats twee lucifers om het juiste antwoord op de som te vinden - 3

De twee lucifers die moeten worden verplaatst, zijn de verticale en de horizontale, die het mogelijk maken om de 4 in een 1 te veranderen. Hierna is het gemakkelijk te begrijpen waar ze moeten worden geplaatst, oftewel er moet er een worden vastgemaakt aan de 1 om het te transformeren in een 7 en de andere moet de vrije ruimte van de 6 innemen zodat het een 8 wordt. Op deze manier wordt de som volledig getransformeerd en gaat van 1+ 4 = 6 naar 7 + 1= 8. In dit geval is het resultaat correct, want door 7 en 1 op te tellen krijg je 8. In dit geval is het geheim om buiten de gebaande paden te denken, na te denken over het resultaat en te begrijpen hoe je het kunt bereiken.

Is het je gelukt?

Advertisement