Wiskundig raadsel: als je het mysterieuze getal in 30 seconden raadt, ben je een genie

Janine image
door Janine

06 Augustus 2023

Wiskundig raadsel: als je het mysterieuze getal in 30 seconden raadt, ben je een genie
Advertisement

Niet iedereen houdt van wiskunde, maar dit soort tests zijn erg populair op internet. Dit zijn op logica gebaseerde raadsels en vereisen daarom een ​​zekere affiniteit met getallen en vergelijkingen. Maar zelfs minder ervaren gebruikers kunnen vergelijkbare spellen proberen om de juiste oplossing te vinden. In dit specifieke geval moet je het vraagteken kunnen vervangen door het exacte getal. Ben je klaar om het te proberen? Naast jezelf vermaken is er maar één regel: je moet er binnen een halve minuut in slagen!

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

In de wiskundige puzzel die we je aanbieden, zijn sommige getallen gerangschikt als een soort klok: beginnend vanaf de bovenkant en verder tegen de klok in vinden we een 4, een 3, een 2, een 5, een 20, een 15 en een 10. Bij de laatste stap vinden we een vraagteken, dat het nummer vertegenwoordigt dat je moet proberen te raden.

Wat moet je doen om er binnen de gegeven tijd in te slagen? Probeer eerst te evalueren of deze figuren iets met elkaar gemeen hebben of dat ze, tenminste schijnbaar, los van elkaar staan. Deze nummers moeten op de een of andere manier met elkaar verbonden zijn, maar hoe?

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Een poging is om sommen te bedenken, zoals optellen, vermenigvuldigen, aftrekken en delen: is een van deze getallen het resultaat van een interactie tussen twee andere? Je kunt experimenteren met verschillende benaderingen, uitgaande van een enkel getal en de positie ervan evalueren: waarom staat het precies daar? Nogmaals, door de cijfers vanuit verschillende hoeken te bekijken, kun je proberen te achterhalen aan welk ander nummer het is gekoppeld.

Kortom, je hoeft alleen maar je logische vaardigheden in de praktijk te brengen en heel snel: je hebt maar 30 seconden om het juiste antwoord te vinden. Dit is natuurlijk niet verplicht: als de tijd om is, kun je jezelf zoveel tijd geven als je wilt om te proberen het te raden. Als je echter nieuwsgierig bent naar de oplossing en het mysterie achter dit raadsel, kun je scrollen om het mysterieuze getal te ontdekken.

Curioctopus

Curioctopus

De oplossing ligt precies daar: in plaats van het vraagteken vinden we nu het getal 25. Als je antwoord goed is, heb je al begrepen waarom. Zo niet, dan is hier de uitleg van het spel en de relatie tussen deze cijferpuzzel:

4×5=20

3×5=15

2×5=10

5×5=25

Het symbool in het midden, een soort sterretje, suggereerde de aard van de operatie, namelijk een vermenigvuldiging. Vervolgens werd elk getal van boven naar links vermenigvuldigd met 5, waarbij de resultaten van het onderste getal naar rechts werden gebracht.

Als het je lukt om de puzzel binnen 30 seconden op te lossen, complimenten: je mag jezelf een waar genie noemen!

Advertisement