Logisch spel: kun jij zien in welke richting de schoolbus rijdt? Waarom?

Janine image
door Janine

05 Augustus 2023

Logisch spel: kun jij zien in welke richting de schoolbus rijdt? Waarom?
Advertisement

Bijna alle mensen houden van intelligentiespellen omdat ze een moment vertegenwoordigen om jezelf te testen, jezelf en de tijd uit te dagen. Ze vertegenwoordigen een manier om buiten de gebaande paden te denken. Mensen denken dat de oplossing altijd de eenvoudigste en meest voor de hand liggende is, het is moeilijk voor hen om zich lange tijd op een afbeelding te concentreren om op alle mogelijke manieren te proberen de oplossing te vinden. In dit geval gaat het om logica, niet alleen proberen een oplossing te vinden, maar vooral uitleggen waarom en hoe we erin zijn geslaagd. Stel je jezelf op de proef.

via plentifun.com

Curioctopus

Curioctopus

Liefhebbers van quizzen storten zich, zodra ze een raadsel zien, meteen in de test, lezen de opdracht en proberen het zo snel mogelijk op te lossen, ze willen zich de beste voelen. Degenen die deze raadsels doen, beschouwen ze als een echte uitdaging tegen zichzelf en de tijd. Als het op wiskundige vragen aankomt, bewapenen ze zich met vindingrijkheid om de oplossing te vinden, in het geval van visuele tests is het geheim om gewoon naar de foto te kijken en niet afgeleid te worden, in plaats daarvan is redeneren de manier om het antwoord te vinden en goed nadenken, elk detail analyseren. Ook het element dat misschien nutteloos lijkt, kan aanzienlijke hulp bieden bij het vinden van het antwoord.

Op de foto staat een bus, de vraag is in welke richting hij rijdt. Je hebt 50% kans om het juiste antwoord te geven, maar zo eenvoudig is het niet, omdat je de reden voor je antwoord moet uitleggen. Heb je de richting van de bus kunnen achterhalen? Als het je niet is gelukt, is hier de oplossing.

Advertisement
pixabay

pixabay

Het geheim is om de afbeelding zorgvuldig te observeren en te proberen het beslissende detail te begrijpen, alleen op deze manier kun je je antwoord motiveren. Je moet wat tijd voor jezelf nemen, je niet laten afleiden, alleen zo begrijp je welke kant de bus op gaat.

De bus rijdt naar links, en de redenering erachter getuigt van observatie. Als de richting naar rechts zou zijn, zou je de deur zien om in het voertuig te stappen.

In feite hebben de bussen deuren om in- en uit te stappen aan de rechterzijde, terwijl aan de linkerzijde alleen de ramen zichtbaar zijn, net als de bus op de tekening.

Had jij de oplossing gevonden?

Advertisement