Observatie-uitdaging: hoeveel vingers zijn NIET opgestoken? Veel mensen geven niet het juiste antwoord

Janine image
door Janine

15 Augustus 2023

Observatie-uitdaging: hoeveel vingers zijn NIET opgestoken? Veel mensen geven niet het juiste antwoord
Advertisement

Als je deze pagina hebt geopend, is dat omdat je jezelf graag wilt testen door breinbrekers en puzzels te spelen, of omdat je je vrienden wilt testen. Het is gebruikelijk om logische uitdagingen of wiskundige spelletjes te ontvangen van vrienden die onze vaardigheden willen testen en samen plezier willen hebben.

Dit spel is anders dan alle spellen die je eerder hebt gespeeld: er zijn geen nummers, er zijn geen verschillen te vinden. We vragen je alleen om de vingers te tellen op de handen die je in de afbeelding ziet, maar denk niet dat het eenvoudig is.

Advertisement
Observatie-uitdaging: hoeveel vingers zijn NIET opgestoken? Veel mensen geven niet het juiste antwoord - 1

Wat je moet doen om dit raadsel op te lossen is heel simpel: tellen! Dit hebben we geleerd sinds we kinderen waren op de kleuterschool: tellen is een vaardigheid die we ons hele leven bij ons dragen en die de basis vormt van veel activiteiten.

Dit raadsel lijkt heel simpel, het enige wat je hoeft te doen is deze vraag te beantwoorden: hoeveel NIET opgestoken vingers zie jij op de foto? Veel mensen hebben het vanaf het begin bij het verkeerde eind en begrijpen niet dat ze de niet opgestoken vingers moeten tellen en daardoor dus niet tot de exacte oplossing komen.

Instinctief worden we ertoe gebracht de opgestoken vingers te tellen, niet de neergelaten vingers, want juist door de vingers op te steken willen we meestal een te tellen hoeveelheid aangeven.

Raak niet in de war: de te tellen vingers zijn de vingers die zich het dichtst bij de handpalm bevinden.

Advertisement
pixabay

pixabay

De tweede moeilijkheid in dit raadsel is goed de tel bij te houden. Als je een vinger mist, is de kans groot dat je opnieuw moet beginnen met tellen.

Maar er is een andere methode die tot de juiste oplossing kan leiden: in plaats van de neergelaten vingers te tellen, kun je voor elke hand een aftreksom uitvoeren. In feite is in één oogopslag het aantal opgeheven vingers zichtbaar en door eenvoudig af te trekken is het mogelijk om te begrijpen hoeveel vingers zijn neergelaten. Dit kan je helpen om veel sneller tot de definitieve oplossing te komen.

Indien nodig kun je jezelf helpen met pen en papier om de neergelaten vingers van elke hand bij elkaar op te tellen.

Heb je de oplossing? De antwoorden die meestal in deze quiz arriveren, verschillen erg van elkaar, wat bewijst dat de oplossing niet zo eenvoudig is en zelfs als je moet tellen, zul je wat moeilijkheden tegenkomen.

De oplossing voor het spel is in ieder geval een getal van twee cijfers, maar welke? Sommigen zeggen 50, 51, 62. Het exacte aantal ligt in de buurt van de genoemde, maar de juiste oplossing is 52. In de afbeelding zijn er 52 neergelaten vingers. Heb je ze gezien? Om dit type quiz op te lossen, moet je veel concentratie- en observatievermogen hebben. Alle vingers op te merken is zo eenvoudig nog niet!

Advertisement