Wiskundig spel voor de meest slimme mensen: welk cijfer vervangt het vraagteken?

Janine image
door Janine

12 Augustus 2023

Wiskundig spel voor de meest slimme mensen: welk cijfer vervangt het vraagteken?
Advertisement

Als je affiniteit hebt met getallen, dan is dit spel iets voor jou. In deze hersenkraker zijn er veel getallen en ze zijn zowel de aanwijzing als de oplossing voor het spel. Verspil dus geen tijd en probeer het nummer te vinden dat het vraagteken vervangt. Hoe? Door proberen de logica te begrijpen van de kleinere getallen bovenaan de vierkanten waar de cijfers voor de aanwijzingen worden gevonden.

Advertisement

Het spel

Het spel

Hier zijn vier gele vierkanten met getallen. De getallen houden daar niet op, want bovenaan deze vierkanten staan ​​andere getallen die ons zullen helpen de uiteindelijke oplossing te vinden. De vaardigheid van degenen die willen proberen deze puzzel op te lossen, is om te begrijpen hoe de getallen op de hoekpunten worden gecombineerd om de getallen binnen de vierkanten te vormen.

Begin te proberen en speel met de cijfers; tel ze op, trek ze af, deel ze en vermenigvuldig ze. Hoe zullen ze met elkaar combineren om te resulteren in het getal binnen het vierkant? Dit is aan jou om erachter te komen.

Advertisement
pixabay

pixabay

Als je je hersens pijnigt om het spel op te lossen, zul je een andere moeilijkheid hebben opgemerkt: in welke volgorde moet je de getallen combineren? En welke wiskundige berekening moet je kiezen om ze te combineren? Er zijn zoveel variabelen, maar proberen is de manier om erachter te komen welk getal het vraagteken definitief zal vervangen.

Sommigen zullen ingewikkelde wiskundige bewerkingen hebben uitgeprobeerd, maar een hint die we je zullen geven als je zover bent gekomen, is dat de te gebruiken bewerkingen niet erg ingewikkeld zijn. We kunnen je namelijk vertellen dat dit de twee basisbewerkingen zijn, optellen en aftrekken.

Op de hoekpunten staan ​​vier getallen; laten we beginnen bij het eerste vierkant: als je 7+3 optelt, krijg je 10. Als we vervolgens de som van de andere twee getallen aftrekken van 10, krijg je 4+2=6, 10-6=4. Laten we het tweede vierkant proberen: begin met het optellen van 4+1=5 en tel dan 1+1=2 op. Door de resultaten van de optellingen van elkaar af te trekken, krijgen we 5-2=3, wat niets anders is dan het getal dat in het vierkant verschijnt.

We laten de test van het derde vierkant aan jou over en concentreren ons nu op het mysterieuze vierkant, dat met het vraagteken: herhaal dezelfde bewerkingen. Eerst tellen we 6+5=11 op, daarna tellen we 1+2=3 op. Door af te trekken krijgen we 11-3=8. Het mysterieuze getal is dus 8. Om het spel op te lossen, was het allereerst nodig om te begrijpen met welke getallen de berekening moest worden uitgevoerd en vooral welke wiskundige berekening moest worden gekozen. Dit is echter de manier waarop de nummers in het gele vierkant verschijnen en dus ook het nummer onthullen dat het vraagteken vervangt.

Advertisement