Als je deze driehoek kunt omkeren door slechts 3 ballen te verplaatsen, ben je een meester in logica

Janine image
door Janine

17 Augustus 2023

Als je deze driehoek kunt omkeren door slechts 3 ballen te verplaatsen, ben je een meester in logica
Advertisement

Een test van logica die je vindingrijkheid op de proef zal stellen: online kun je veel van dit soort spelletjes vinden, maar sommige zijn bijzonder uitdagend. Dit geval is er een van, en hoewel de uitdaging erg moeilijk lijkt, zal elke poging nuttig zijn om de volgende spellen die je probeert op te lossen. Amusant tijdverdrijf, een kleine sportschool voor de geest en voor het verbeteren van logische vaardigheden: de een heeft ze meer ontwikkeld dan de ander, hoe zit dat bij jou? Je komt er achter door de quiz te doen die we je voorstellen.

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

Kijk naar de afbeelding: er is een piramide die bestaat uit tien ballen, gerangschikt in vier afnemende rijen, die een driehoek vormen, waarvan het uiteinde naar boven wijst. Lees nu aandachtig wat je moet doen: de uitdaging is om de figuur ondersteboven te kunnen draaien, waardoor de punt van de driehoek naar beneden komt, maar daarvoor heb je maar drie bewegingen tot je beschikking. Dit betekent dat je de ballen maar drie keer kunt verplaatsen om het gewenste resultaat te krijgen.

Is er een manier om erin te slagen? Natuurlijk, maar om het juiste proces te vinden, moet je al je verstand, intellect en logisch redeneervermogen gebruiken. Om het makkelijker te maken kun je de afbeelding namaken, bijvoorbeeld met knikkers of balletjes gemaakt van kleine stukjes papier, alles op een tafel of plat oppervlak leggen en concrete pogingen doen. Als je het daarentegen helemaal zelf wilt doen, voer de procedure dan uit met alleen de hulp van je brein en stel je voor wat er zou gebeuren als je de ene bal verplaatst in plaats van de andere, waardoor de positie verandert.

Als je de techniek hebt gevonden die volgens jou effectief is of als je wilt weten hoe je deze puzzel kunt oplossen, kun je doorgaan met de oplossing: geef voordat je dit doet echter niet te snel op: probeer te experimenteren totdat je het juiste antwoord hebt gevonden!

Advertisement
pixabay

pixabay

Als je tot hier bent gekomen, is het tijd om het mysterie te ontrafelen en erachter te komen hoe je de driehoek op zijn kop kunt zetten door de ballen slechts drie keer te verplaatsen. De juiste procedure is als volgt:

  •  Verplaats de bal die zich aan het einde van de punt bevindt naar links van het lagere niveau, dus de derde van onderen.
  • Verplaats dan de eerste bal links van de basis naar het midden van de onderste rij, dus naar het punt er precies tegenover.
  • Pak ten slotte de bal die zich rechts van de basis bevindt en breng deze naar rechts van de derde rij van onderen.

Op dit punt hebben we de omgekeerde driehoek in slechts drie stappen. Heb je de oplossing kunnen vinden?

Advertisement