Cognitieve vaardigheidstest: verplaats slechts één lucifer zodat de som juist is

Janine image
door Janine

18 Augustus 2023

Cognitieve vaardigheidstest: verplaats slechts één lucifer zodat de som juist is
Advertisement

Iedereen test zichzelf graag met raadsels, want elke keer dat je erin slaagt een raadsel op te lossen, voel je een grote trots, waardoor je zelfrespect enorm toeneemt. Als het je lukt om een ​​quiz op te lossen, voel je je heel intelligent.

Er zijn veel liefhebbers van puzzels, die zich, zodra ze kunnen, zich halsoverkop in een of ander raadsel storten. Zodra de afbeelding verschijnt, sluiten ze zich van alles en iedereen af en beginnen ze na te denken. Ze lezen de opdracht en proberen meteen de test uit.

Snap jij welke lucifer je moet verplaatsen om de som correct te maken? Daag jezelf uit en probeer het in minder dan 10 seconden op te lossen.

Cognitieve vaardigheidstest: verplaats slechts één lucifer zodat de som juist is - 1

Als het om raadsels gaat, is het altijd noodzakelijk om onderscheid te maken: er zijn wiskundige puzzels waarin het door algebraïsche bewerkingen mogelijk is om het juiste antwoord te geven, visuele puzzels waarbij het doel alleen is om het beeld te observeren en ten slotte die van logica waarin je moet redeneren. In dit geval zou je kunnen zeggen dat er een combinatie is van twee raadsels: wiskundig en logisch. In feite wordt een som weergegeven in de afbeelding, maar het is jammer dat deze verkeerd is, daarom wordt het ook noodzakelijk om de logica te gebruiken en te begrijpen waar de lucifer moet worden verplaatst om de som correct te maken. Sommigen proberen het raadsel in gedachten op te lossen en tonen aan erg intelligent te zijn, terwijl anderen zich wapenen met pen en papier en proberen de som opnieuw te maken, in een poging erachter te komen hoe ze het correct kunnen maken. Het geheim is om je te concentreren op de afbeelding, te begrijpen welke lucifer je moet verplaatsen en waar je deze moet plaatsen.

Als je de oplossing niet hebt kunnen vinden, geen probleem, je vindt hem hieronder.

Advertisement
pixabay

pixabay

Om de som op te lossen, hoef je alleen maar naar de afbeelding te kijken, je even te concentreren en dan verschijnt de oplossing als bij toverslag. Er is niet slechts één manier om de vergelijking op te lossen, maar er zijn er twee. De eerste is om 9 in 3 te veranderen en de lucifer te gebruiken om de min in plus te veranderen. Er is echter ook een ander goed antwoord, namelijk de 6 van het resultaat omzetten in 5 door een lucifer te verplaatsen en van de 9 een 8 te maken. In beide gevallen zijn de oplossingen juist, want: 3 + 3 = 6 of 8 - 3 = 5.

Heb je het op weten te lossen?

Advertisement