Hij vindt een fooi van een klant die hoorde dat de zaak ging sluiten: hij kan zijn ogen niet geloven

Janine

24 Augustus 2023

Hij vindt een fooi van een klant die hoorde dat de zaak ging sluiten: hij kan zijn ogen niet geloven
Advertisement

Een restaurant runnen is niet eenvoudig. Allereerst moet je voortdurend in contact staan ​​met de klanten, proberen aan hun wensen te voldoen en vervolgens moet je het personeel beheren, maar bovenal is het belangrijkste aspect om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Je moet voortdurend op de uitgaven letten, met leveranciers praten en uiteindelijk het personeel betalen. Wanneer de uitgaven echter hoger worden dan de inkomsten, omdat het aantal klanten daalt, is sluiten de enige optie. Zelfs als je dat niet wilt. Er zijn echter enkele gevallen waarin loyale klanten, om ervoor te zorgen dat de luiken van hun favoriete restaurant altijd open blijven, acties van grote vrijgevigheid uitvoeren.

Het restaurant, dat centraal staat in het verhaal dat we gaan vertellen, stond op het punt voor altijd te sluiten, maar een klant maakte een buitengewoon gebaar. Laten we eens kijken wat het is.

via Cleveland Scene

Advertisement
Nighttown/Facebook

Nighttown/Facebook

Brendon Ring is de eigenaar van een restaurant genaamd Nighttown, in Cleveland, in Ohio (Verenigde Staten). Het restaurant werd enorm gewaardeerd, zowel vanwege de aangeboden gerechten als vanwege de livemuziek. Het was elke dag altijd vol. Maar toen veranderde de pandemie alles: eenmaal heropend, kwamen er steeds minder klanten en elke dag waren er steeds meer uitgaven. Het openhouden van het restaurant werd voor de eigenaren onhoudbaar. Er was maar één oplossing, en inmiddels had Brendon besloten: Nighttown moest voor altijd sluiten.

Nighttown/Facebook

Nighttown/Facebook

De dag voor sluitingstijd besloot het geluk de eigenaar echter niet de rug toe te keren. Er verscheen namelijk een man in het restaurant die alleen een biertje bestelde, dat 7 dollar kost. Toen het tijd was om de rekening te vragen, liep de onbekende rechtstreeks naar Brendon, nam de bon in ontvangst en corrigeerde het eindbedrag. Hij streepte het totaalbedrag door en voegde daar $3.000 aan toe. De uiteindelijke rekening was 3007 dollar.

De klant wilde anoniem blijven en legde uit dat hij het bedrag slechts voor één doel had achtergelaten: de eigenaar en zijn personeel aanmoedigen om door te gaan. In de hoop dat de toekomst naar Nighttown zal glimlachen.

Advertisement
Nighttown/Facebook

Nighttown/Facebook

De eigenaar kon zijn ogen niet geloven en vroeg de man of hij het zeker wist, misschien had hij zich vergist, maar dat gebaar was alleen maar bedoeld om iedereen aan te moedigen door te gaan en de activiteit levend te houden. Brendon was ontroerd toen hij het bedrag zag en besloot de fooi met zijn werknemers te delen.

Wat vind jij hiervan?

Advertisement