90% van de mensen begrijpt niet wat erop staat. Ontdek met deze quiz of je een bijzonder gezichtsvermogen hebt

Janine image
door Janine

28 Augustus 2023

90% van de mensen begrijpt niet wat erop staat. Ontdek met deze quiz of je een bijzonder gezichtsvermogen hebt
Advertisement

Online raadsels zijn een leuke manier om je brein en laterale denkvaardigheden te testen, en om leuke spelletjes te ontdekken die je met je vrienden kunt delen. In dit geval moet je het woord ontdekken dat verborgen is onder ogenschijnlijk willekeurige blokken met een vorm die absoluut ver verwijderd is van de letters. In feite is dat echt zo, deze blokken lijken op alles behalve letters: toch zit er in deze figuur een verborgen woord, twee om precies te zijn.

Ontdek wat er in deze figuur geschreven staat

Ontdek wat er in deze figuur geschreven staat

Hier is de figuur die lijkt op een schrift in oosterse karakters: maar laat je niet misleiden, wat we je kunnen vertellen is dat je geen diploma in oosterse talen nodig hebt om de verborgen zin te ontcijferen. Om dit spel op te lossen moet je namelijk een bepaalde actie met je ogen uitvoeren: alleen op deze manier zal het verborgen woord meer dan duidelijk zijn. Het is echter nog te vroeg om te onthullen wat er moet gebeuren en het zelf te proberen: lukt het je om het verborgen woord te ontcijferen?

Advertisement

De oplossing

De oplossing

pixabay

Dit spel is ook grappig, want als je er niet in slaagt het verborgen woord te achterhalen, klopt het waarschijnlijk wat op de afbeelding staat. Maar dit alles is zinloos als je de oplossing nog niet hebt. Eerder vertelden we je dat je, om de verborgen zin te ontdekken, een actie met je ogen moet uitvoeren. Veel van dit soort spellen kun je oplossen door van een afstand naar de afbeelding te kijken, één oog te sluiten, of door naar een punt in het beeld te staren en dan je ogen te sluiten en te observeren wat er verschijnt.

Voor dit spel hoef je geen van deze acties uit te voeren, maar een andere. Als je de oplossing nog niet hebt gevonden, kun je deze aanwijzing lezen die we je gaan geven. Probeer je ogen te sluiten, of ze samen te knijpen alsof je het niet kunt lezen vanwege een probleem met het gezichtsvermogen.

Keer terug naar de afbeelding: wat zie je als je naar het figuur kijkt? Nu zijn de letters duidelijker gedefinieerd en kun je daadwerkelijk twee woorden zien. Deze twee woorden vormen een zin: deze zin is een boodschap voor jou... Ironisch natuurlijk!

Als je de instructies hebt gevolgd, verschijnt er feitelijk de boodschap “bad eyes”, wat "slechte ogen" betekent. En de boodschap heeft gelijk, als je de oplossing van het spel echt niet kon vinden zonder de aanwijzing te volgen! Serieus, dit is een leuk spel dat je aan je vrienden kunt voorleggen en kunt testen wie van hen een bijzonder gezichtsvermogen heeft, in staat om de letters te zien, ook al zijn ze niet duidelijk omlijnd zoals we gewend zijn.

Advertisement