Google Maps brengt een groep vrienden die vanuit Las Vegas terugkeren naar de woestijn: ze zitten urenlang vast

Janine image
door Janine

03 December 2023

Google Maps brengt een groep vrienden die vanuit Las Vegas terugkeren naar de woestijn: ze zitten urenlang vast
Advertisement

Stel je voor dat je tijdens een lange vakantie op Google Maps vertrouwt en midden in de woestijn terechtkomt, letterlijk vast in de middle of nowhere. Dit is wat er gebeurde met de hoofdpersonen van het verhaal dat we gaan vertellen.

Google Maps suggereert een snelle route voor ene groep jongeren die terugkeren uit Las Vegas

Google Maps suggereert een snelle route voor ene groep jongeren die terugkeren uit Las Vegas

Freepik

Om lange ritten met de auto te ondernemen of om afstanden af ​​te leggen waarvan je de route niet kent, is het volkomen normaal om je te wenden tot de navigator Google Maps, die ons via een display en een stem langs de route begeleidt. Het voorrecht van satellietnavigators is om ons de kortste route te laten nemen en eventuele obstakels langs de afgelegde weg aan te geven, maar in het geval waar we het nu over gaan hebben bleek dit geen garantie te zijn.

Gestrand zijn in de woestijn was zeker niet wat de jongeren die na een weekend in Las Vegas naar huis terugkeerden naar Los Angeles verwachtten - of zelfs maar wilden. Toch werd het bizarre avontuur door hen bekend gemaakt via de sociale accounts van Shelby Easler, die over deze episodische inefficiëntie van Google Maps vertelde. De vrienden waren naar de Grand Prix van Las Vegas geweest, maar toen ze vertrokken om naar huis terug te keren, stelde de navigator "een kortere weg" voor. Het is echter jammer dat de betreffende kortere route naar Los Angeles de groep jongens midden in de woestijn van Nevada heeft doen stranden.

Advertisement

De navigator brengt de vrienden naar de woestijn vanwege een stofstorm

De navigator brengt de vrienden naar de woestijn vanwege een stofstorm

Freepik

Een roadtrip waar zowel kinderen als volwassenen van houden, maar die de vrienden uiteindelijk in de problemen bracht. De navigator had echter “een goede reden” om de jongens een andere weg te laten nemen: om hen een snellere route te bieden om hun bestemming te bereiken, aangezien de weg die ze zouden moeten oversteken erg druk was vanwege een plotselinge stofstorm. Dus volgden Shelby, zijn broer en hun vrienden de aanwijzingen van Google Maps en verlieten de drukke Interstate 15 om de woestijn van Nevada binnen te gaan. Totdat ze op een smalle weg vast kwamen te zitten. Ze wisten niet precies waar ze waren, behalve dat de dichtstbijzijnde stad Sandy Valley was.

Easler vertelde: “Ironisch genoeg dachten we dat dit een veiligere optie zou zijn en ons in staat zou stellen de reis met vijftig minuten te verkorten. Het was onze eerste keer dat we van/naar Las Vegas reden, dus we wisten niet dat je eigenlijk alleen de I-15 heen en terug kon nemen. Het pad voelde alsof het in de grond was gegraven, dus we konden niet echt terug. Er stonden auto's voor ons, auto's achter ons, dus we zaten vast. En aangezien de navigator zei dat we vijf en een halve kilometer zouden afleggen, dachten we dat we vroeg of laat op een weg zouden uitkomen als we linksaf gingen.”

De door de jongens gedeelde beelden tonen de rij auto’s die vastzitten op de hobbelige weg, zonder asfalt. De auto's bevonden zich daardoor op een pad in de middle of nowhere, niet in staat om terug te keren of hun reis voort te zetten. Een passerende chauffeur, die de jongeren in moeilijkheden opmerkte, probeerde hen aanwijzingen te geven. "De eerste chauffeur die stopte legde ons uit dat de weg ophoudt als je de berg op gaat en dat we moesten omkeren omdat het pad nergens heen leidde. Hij zat in een enorme vrachtwagen en reed dwars door de struiken om mensen te laten weten dat ze moesten terugkeren."

Door Google Maps in de woestijn beland: gered door een sleepwagen, auto's vernield

Door Google Maps in de woestijn beland: gered door een sleepwagen, auto's vernield

justdoingshelbythings

De jongeren namen op dat moment contact op met de staatspolitie van de California Highway Patrol, die echter druk was vanwege de stofstorm en niet kon reageren op de vastzittende jongens. Ondertussen was de Interstate 15 gesloten aan de grens tussen Californië en Nevada, waardoor reizen vanuit beide richtingen werd geblokkeerd. Er zat niets anders op dan de sleepwagen te bellen, die erin slaagde de groep te bereiken en uit de woestijn te halen. Hun auto's liepen echter aanzienlijke schade op. Shelby's auto belandde op zijn kant nadat hij door struiken en rotsen was gereden, waarbij het talloze krassen had. De jongeren keerden per vliegtuig terug naar Los Angeles, terwijl de auto's vast bleven zitten in de woestijn. "De sleepwagen kwam rond 17.00 uur, dus we zaten daar vrijwel de hele middag vast. We moesten de auto achterlaten in Las Vegas en deze werd naar het servicecentrum van een dealer gesleept. Ze zeiden dat de rechter achterband eraf was en dat de uitlijning ook niet goed was.”

Shelby zei na het ongeluk: "In de toekomst zal ik vasthouden aan de route die ik ken en ergens anders nogmaals controleren of de route onnauwkeurig lijkt." Na soortgelijke rijervaringen zijn voorzorgsmaatregelen een natuurlijk gevolg om jezelf te beschermen tegen andere ongelukkige onverwachte gebeurtenissen. Nadat het verhaal op sociale media was gedeeld, zei Google dat het zou onderzoeken wat er was gebeurd. Een woordvoerder zei: “In onvoorspelbare omstandigheden werken we zo snel mogelijk om de route bij te werken op basis van informatie van lokale autoriteiten en plotselinge veranderingen in rijpatronen. We onderzoeken het probleem dat zich dit weekend heeft voorgedaan en kunnen bevestigen dat we automobilisten sinds de heropening over de Interstate 15 hebben geleid.”

Ben jij wel eens op een gevaarlijke route beland na het advies van Google Maps?

Advertisement