4 hersenkrakers die je vindingrijkheid op de proef stellen: test jezelf

Janine image
door Janine

05 December 2023

4 hersenkrakers die je vindingrijkheid op de proef stellen: test jezelf
Advertisement

Test jij jezelf graag? Raadsels zijn een leuke, praktische en boeiende manier om dit te doen. Hoewel het misschien eenvoudig tijdverdrijf lijkt om een ​​paar minuten vrije tijd door te brengen, zijn het in werkelijkheid kleine maar krachtige hulpmiddelen om je brein te trainen om actief te blijven zonder je te vervelen. Door elke dag aan deze snelle tests deel te nemen, verfijn je niet alleen je vermogen om de oplossing in steeds kortere tijd te vinden, maar krijg je ook echte hersentrainingsessies om cognitieve functies zoals geheugen, lateraal denken en mentale snelheid te oefenen. Bovendien kun je besluiten een vriend of familielid uit te dagen om het nog leuker te maken: wie van jullie zal er als eerste in slagen? Als je er klaar voor bent, scroll dan naar beneden om onze spellen te ontdekken en concentreer je een paar minuten volledig!

Advertisement

1. Hoeveel kubussen zijn er?

1. Hoeveel kubussen zijn er?

Curioctopus

Kun jij raden hoeveel kubussen er in de compositie zijn?

Advertisement

2. Wat is het volgende getal in de reeks?

2. Wat is het volgende getal in de reeks?

Tip: deze reeks volgt een patroon van vierkanten van opeenvolgende getallen, opgeteld bij een constant getal.

3. Raadsel

3. Raadsel

Freepik

Wat gaat het hele huis door en komt dan in een hoek terecht? Wat is het?

4. Verplaats slechts 4 lucifers om twee pijlen te maken.

4. Verplaats slechts 4 lucifers om twee pijlen te maken.

Je kunt niet alle lucifers verplaatsen. Je kunt er slechts 4 verplaatsen, zonder andere toe te voegen. Kun jij twee pijlen vormen, beginnend bij de pijl in de afbeelding?

Oplossingen

Er zijn twee soorten mensen in de wereld: degenen die niet kunnen wachten om de oplossing te ontdekken en ervan genieten de redenering te reconstrueren zodra ze het antwoord op het spel kennen, en degenen die categorisch weigeren de oplossing te kennen voordat ze deze op zijn minst intuïtief hebben ervaren.

Of je nu het ene of het andere type bent, het is tijd om de antwoorden op de raadsels in dit artikel te kennen.

Spel 1: Er zijn in totaal 24 kubussen. Om ze allemaal te tellen, moet je een kleine inspanning van de verbeelding leveren en je de kubussen voorstellen, ook al zijn ze niet zichtbaar omdat ze bedekt zijn door de andere zichtbare kubussen.

Spel 2: Deze reeks volgt een patroon van vierkanten van opeenvolgende getallen opgeteld tot een constant getal.

3= 2^2-1

8= 3^2-1

15= 4^4-1

24=5^2-1

35=6^2-1

Het volgende getal in de reeks is dus 7^2-1=48.

Spel 3: wat gaat het hele huis door en stopt dan in een hoek? Misschien wordt het tegenwoordig in sommige huizen niet meer aangetroffen omdat het vervangen is door effectievere en automatische apparaten: we hebben het over de bezem!

Advertisement

Oplossing spel 4:

Oplossing spel 4:

Om twee pijlen te krijgen, te beginnen met die op de afbeelding, is het noodzakelijk om de 4 lucifers aangegeven op de foto te verplaatsen.

4 hersenkrakers die je vindingrijkheid op de proef stellen: test jezelf - 7

Het resultaat is een stel pijlen die worden gemaakt door slechts vier lucifers te verplaatsen, precies zoals het spel vereist.

We hopen dat deze raadsels je hebben vermaakt en je vindingrijkheid op de proef hebben gesteld. Onthoud: geef niet op! Om een ​​echte kampioen te worden in dit soort spellen moet je oefenen! Blijf ze oplossen en word een echte prof in puzzels en hersenkrakers.

Advertisement