Weet jij dit wiskunderaadsel op te lossen? Test je redeneervermogen

Janine image
door Janine

15 December 2023

Weet jij dit wiskunderaadsel op te lossen? Test je redeneervermogen
Advertisement

Welkom in het rijk van de wiskundige puzzels, waar logisch denken en vindingrijkheid samenvloeien in een onophoudelijke dans. Hoewel het poëtisch lijkt, is het in werkelijkheid een echte intellectuele uitdaging gebaseerd op het IQ. Ben jij goed met cijfers? Als je het zelf wilt ontdekken en testen, bieden wij je een leuke quiz aan om zelfstandig of in gezelschap te doen om het spel nog leuker te maken. Laten we ons daarom verdiepen in de ingewikkelde diepten van dit enigma, waar het mysterie verweven is met figuren en onbekenden die nog ontdekt moeten worden.

Advertisement

Hoe getraind is jouw brein?

Hoe getraind is jouw brein?

Pixabay

Om wiskundige puzzels op te lossen, is het essentieel om al je logische vaardigheden te gebruiken en je redeneervaardigheden te demonstreren. Wat misschien gemakkelijk lijkt, is dat misschien helemaal niet, en omgekeerd: in werkelijkheid is het vaak alleen maar een kwestie van training: hoe meer je oefent en probeert bij numerieke tests, hoe lager de moeilijkheidsgraad zal lijken. De echte uitdaging is om in de kortst mogelijke tijd de juiste oplossing te vinden, maar maak je geen zorgen: ook al kost het je enkele minuten, het belangrijkste is om niet op te geven en te blijven proberen totdat je het verborgen mechanisme begrijpt.

Nu is het jouw taak om je volledig te concentreren en het mysterie te ontcijferen dat achter dit wiskundige enigma schuilgaat. Een reeks schijnbaar willekeurige getallen nodigen je uit om een ​​verborgen verband te vinden dat het juiste resultaat zal onthullen. Ben je er klaar voor?

Advertisement

Cijferquiz: welk verband is er tussen de cijfers?

Cijferquiz: welk verband is er tussen de cijfers?

Curioctopus

Dit is hem dan: je wordt geconfronteerd met een rooster dat uit verschillende cijfers bestaat, maar in het laatste vakje staat een vraagteken. Dit betekent uiteraard dat je het onbekende een gezicht moet kunnen geven. De puzzel in kwestie is gloednieuw en wordt momenteel getest door duizenden gebruikers, die proberen wat de juiste oplossing is.

We moeten dus allereerst begrijpen hoe deze cijfers met elkaar verbonden zijn en hoe ze leiden tot het resultaat dat je ziet na het gelijkheidssymbool. Zijn 3 en 2 werkelijk gelijk aan 7? Hoe kan dit mogelijk zijn? Om het samen te vatten, hebben we:

3 2 = 7
5 4 = 23
7 6 = 47
9 8 = 79
10 9 = ?

Kijk zorgvuldig naar de cijfers met de grootste aandacht om te slagen in deze onderneming. Als je wilt, kun je ook een stopwatch starten om erachter te komen hoe lang het duurt voordat je het antwoord vindt. Verken dit numerieke doolhof op zoek naar aanwijzingen die je naar de sleutel van de puzzel kunnen leiden. Als je denkt het resultaat gevonden te hebben, scroll dan naar beneden om het te vergelijken met het juiste resultaat!

Oplossing van de wiskundige quiz: dit is de oplossing

Oplossing van de wiskundige quiz: dit is de oplossing

Freepik

We komen nu tot de juiste oplossing: het is het getal 99. Waarom? Het verborgen logische mechanisme omvat twee bewerkingen: een vermenigvuldiging en een optelling. De getallen in de eerste rij moeten in feite worden vermenigvuldigd, waardoor hun resultaat plus het getal één wordt, dat niet wordt weergegeven. In de onderste rij gaan we op dezelfde manier te werk, maar voegen we het eerste getal van de vorige rij toe aan het resultaat. Dus:

3 x 2 = 6+1 = 7
5 x 4 = 20+3 = 23
7 x 6 = 42+5 = 47
9 x 8 = 72+7 = 79
10 x 9 = 90+9 = 99

Heb jij het juiste resultaat kunnen vinden?

Advertisement