De wiskundige vergelijking die velen niet kunnen oplossen: het lijkt eenvoudig, maar dat is het niet

Janine image
door Janine

17 December 2023

De wiskundige vergelijking die velen niet kunnen oplossen: het lijkt eenvoudig, maar dat is het niet
Advertisement

Ben jij een cijferexpert of is wiskunde niet jouw ding? Je denkt waarschijnlijk dat je het antwoord weet, maar het is niet noodzakelijkerwijs het juiste antwoord. Niet iedereen op school was dol op dit vak, wat voor velen een echte nachtmerrie bleek te zijn! Geconfronteerd met deze ogenschijnlijk eenvoudige vergelijking zouden velen echter kunnen denken dat zelfs een kind het zou kunnen oplossen. Dit is niet echt het geval: de meeste gebruikers zijn tot de verkeerde conclusie gekomen, of in ieder geval tot de conclusie waarvan zij denken dat deze zo is. Om het juiste antwoord te vinden, moet je de wiskundige regels perfect kennen en dit is geen eenvoudige uitdaging als er vele jaren zijn verstreken sinds het laatste proefwerk in de klas! Als je jezelf wilt testen in deze onderneming, is dit het moment om je kennis van getallen te laten zien. Wil je een kans wagen?

Advertisement

De wiskundige quiz die je brein traint

De wiskundige quiz die je brein traint

Pexels

Als je nog steeds aan het lezen bent, is dat omdat je deze uitdaging stimulerend vindt, of omdat je gewoon nieuwsgierig bent om te weten of je deze kunt overwinnen. Dat is heel positief, omdat er niets beters is om het brein te trainen dan dagelijks wat oefeningen te doen: slechts een paar minuten per dag om te wijden aan een kleine “hersentraining”-sessie om de cognitieve vaardigheden en het vermogen tot logisch redeneren te verfijnen. Kortom, deze kleine tests kunnen worden beschouwd als echte trainingen om mentaal jong en actief te blijven, en het meest interessante is dat ze vaak ook leuk zijn!

Om het allemaal wat aangenamer te maken kun je ook met iemand anders spelen: wie van jullie vindt binnen de kortst mogelijke tijd het juiste antwoord? Het moment is aangebroken om tot de kern van de zaak te komen en de vergelijking onder ogen te zien!

Advertisement

Ken je de regels van de wiskunde? Probeer deze vergelijking op te lossen

Ken je de regels van de wiskunde? Probeer deze vergelijking op te lossen

Curioctopus

Hier zijn we dan: het is tijd om de uitdaging aan te gaan. Zoals je kunt zien, is de reeks die je wilt proberen op te lossen bedrieglijk eenvoudig. Er zijn slechts vier getallen in de vergelijking en ze lijken behoorlijk eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is het uiteindelijke antwoord te vinden en vervolgens een cijfer bij het vraagteken achter het gelijkheidssymbool te plaatsen. Maar hoe moet je verder gaan om het juiste resultaat te raden? Zoals we al hadden verwacht, heeft de wiskunde haar regels en principes die moeten worden gevolgd om het mysterie op te lossen. In dit geval hebben we: 60 ÷ 5 (7-4) = ?

Waar te beginnen? Met delen of aftrekken? Laten we eens kijken naar de conclusies die de meerderheid van de gebruikers heeft getrokken, maar let op: voordat je gaat scrollen om het exacte antwoord te vinden, moet je je best doen om het te vinden! Als je het antwoord hebt gevonden dat volgens jou juist is, vergelijk het dan met het resultaat dat je hieronder vindt.

Dit is de oplossing van de wiskundige vergelijking

Dit is de oplossing van de wiskundige vergelijking

Pexels

Zoals we al zeiden, volgden velen van degenen die speelden een procedure die ogenschijnlijk goed, maar toch fout was. We vertellen je meteen dat als het antwoord dat je gaf overeenkomt met het cijfer 4, dit niet het juiste is. Een groot percentage van de mensen heeft deze bewerkingen inderdaad zo uitgevoerd: ten eerste hebben ze de aftreksom tussen haakjes opgelost, waardoor de vergelijking is vereenvoudigd tot 60 ÷ 5(3). Op dit punt vermenigvuldigden ze 5x3 en kwamen uit op 60 ÷ 15, waarvan het resultaat precies vier is.

De regels van de wiskunde volgen echter een ander pad. Laten we dus opnieuw beginnen: nadat we de aftreksom tussen haakjes als eerste bewerking hebben uitgevoerd, wat correct is, bevinden we ons opnieuw bij het startpunt, 60 ÷ 5 (3). Wat we vanaf nu echter moeten doen, is de deling vóór de vermenigvuldiging doen. Dit betekent dat 60 ÷ 5 = 12 en dat de uiteindelijke bewerking dus 12 (3) zal zijn. Het resultaat van het vermenigvuldigen van deze getallen geeft het juiste antwoord, namelijk 36.

Wist jij het te raden?

Advertisement