Wiskundig raadsel: kun jij ontdekken welk getal overeenkomt met de letter A?

Janine image
door Janine

09 Februari 2024

Wiskundig raadsel: kun jij ontdekken welk getal overeenkomt met de letter A?
Advertisement

Welkom bij een nieuwe puzzel die, net als vele anderen, te maken heeft met... getallen! Dat klopt: hoewel wiskunde niet de passie van velen is, zijn miljoenen gebruikers gepassioneerd geraakt door online uitdagingen die hun vermogen om problemen en vergelijkingen op te lossen op de proef stellen. Als getallen niet je sterke punt zijn, maak je geen zorgen: de echte moeilijkheid van de uitdaging gaat niet alleen over het kennen van de wiskundige regels, maar vereist dat je een andere vaardigheid inzet! Welke? Laten we daar achter komen.

Advertisement

Wiskundig raadsel: mentale snelheid is essentieel

Wiskundig raadsel: mentale snelheid is essentieel

Freepik

Vergelijkingen zijn voor de meesten van ons een verre herinnering, verbonden met de gelukkige dagen op school. Zelfs de besten in het oplossen ervan zijn misschien niet meer zo geoefend, maar als de basisregels van de wiskunde eenmaal geleerd zijn, worden ze nauwelijks vergeten: het volstaat om je geheugen op te frissen en ze toe te passen wanneer dat nodig is, zoals in dit geval. Zoals we al zeiden, is elementaire kennis van het onderwerp een goed deel van de benodigde vaardigheden, maar dat is nog niet alles: mentale snelheid is ook cruciaal, want in de meeste raadsel is de tijd echt beperkt!

Om nog maar te zwijgen over concentratie en het vermogen om logisch te redeneren: kortom, om de test in recordtijd op te lossen, moet je alles op alles zetten! Bovendien, zoals we altijd zeggen, zijn deze uitdagingen niet alleen leuk, maar helpen ze ook je geest getraind en actief te houden terwijl je interessante puzzels uitprobeert. Klaar om te spelen?

Advertisement

Wiskundig raadsel: welk getal is de letter A?

Wiskundig raadsel: welk getal is de letter A?

Curioctopus

Dit is het wiskundige raadsel: zoals verwacht is dit een vergelijking waarvan je niet de uitkomst hoeft te vinden, maar de identiteit van een van de elementen moet ontdekken: de letter A. De uit te voeren bewerking is in feite: 4x5÷Ax5+1 = 51. Het eindresultaat is dus al onthuld, maar er ontbreekt een fundamenteel getal, verborgen achter de letter A.

De uitdaging is om er binnen slechts zes seconden een identiteit aan te geven: kun je dat? Mentale snelheid is, zoals we al zeiden, essentieel in dit soort gevallen en je kunt het overwinnen door vaak te oefenen met dit soort tests of andere constructieve activiteiten die de hersenen helpen om “snel te reizen”. Als je dan nog weet welke bewerkingen je voorrang moet geven in wiskundige vergelijkingen, ben je klaar!

Voordat je de oplossing hieronder ontdekt, start je de stopwatch en probeer je te raden zonder het antwoord te raadplegen!

Oplossing van het wiskundige raadsel

Oplossing van het wiskundige raadsel

Freepik

Daar gaan we: op dit punt is het tijd om erachter te komen of het gevonden antwoord echt het juiste is. In werkelijkheid biedt deze puzzel geen echte oplossing, maar de meeste gebruikers zijn het er unaniem over eens dat de juiste procedure als volgt is:

4x5÷2x5+1=20/2x5+1=10x5+1+50+1=51. Daarom is de letter A volgens de meesten het cijfer 2. 

Niet iedereen is het echter met deze conclusie eens: sommigen beweren dat de vergelijking als volgt moet worden uitgevoerd:

4×5×2×5+1=51, dus: ((4×5)×2)×5)+1= (20×2)×5+1)= (10×5)+1= 50 + 1=51.

Het lijkt er in ieder geval op dat het juiste antwoord nummer 2 is. Ben je het eens met deze uitkomst?

Advertisement