Fietser rijdt de auto in de garage maar vergeet fiets op dak: “ik was afgeleid”

Janine image
door Janine

29 Februari 2024

Fietser rijdt de auto in de garage maar vergeet fiets op dak: “ik was afgeleid”
Advertisement

Het overkomt iedereen weleens om afgeleid te zijn, ook al zou dit nooit achter het stuur mogen gebeuren: dit is wat deze fietser overkwam toen hij zijn auto in de garage parkeerde.

Met de fiets op het dak rijdt hij richting de garage

Met de fiets op het dak rijdt hij richting de garage

endurojaliscomtb/Instagram

Niemand van ons is vrijgesteld van alledaagse blunders, hoewel sommige ernstiger gevolgen kunnen hebben dan andere. Gelukkig was het in het geval waar we het over gaan hebben alleen de arme fiets, de hoofdrolspeler in de merkwaardige episode, die de prijs betaalde. In een filmpje dat op Instagram verscheen, liet wielerliefhebber Diego S. Perez Garcia zijn thuiskomst zien in zijn auto, waarmee hij richting de garage reed.

Jammer genoeg vergat hij op weg naar zijn bestemming volledig de aanwezigheid van zijn fiets die vastgebonden was aan het dak van de auto, bovendien in een rechtopstaande positie. Het gevolg was een onvermijdelijke botsing tussen het tweewielige voertuig en het plafond van de garage, tot grote verbazing en ontzetting van Diego die niet doorhad wat er stond te gebeuren.

Advertisement

De impact tussen de fiets en het plafond van de garage

De impact tussen de fiets en het plafond van de garage

endurojaliscomtb/Instagram

De video laat zien hoe de auto de weg afrijdt die naar de garage leidt, totdat hij de ingang bereikt: op dit punt komt het voorwiel van de fiets vast te zitten tussen de auto en het plafond van de garage, wat een verdacht geluid veroorzaakt waardoor Diego zich weer bewust is van wat hij aan het doen is, zoals te zien is aan zijn vaag hoorbare uitroep. Toen hij de auto achteruit zette om de fiets te bevrijden, zag hij stukken plamuur en verf in de lucht zweven, na de onvermijdelijke botsing.

Nadat hij het gênante moment op sociale media had gedeeld, wilde Perez Garcia wat advies geven aan gebruikers die mogelijk dezelfde fout maken als hij: “Vergeet niet dat je, voordat je de garage inrijdt, je de fiets eraf moet halen”. Het advies werd gevolgd door enkele punten om de situatie die hem tot zo'n afleiding leidde beter uit te leggen: "Ten eerste was ik niet gaan fietsen, ik was mijn fiets gaan halen voor een software-update. Ten tweede ging ik daarna ergens anders heen, dus ik vergat dat ik hem op het dak had staan. Ten derde was ik aan het telefoneren toen ik daar aankwam en was totaal afgeleid."

Hij vergeet dat de fiets op de auto staat: “ik was afgeleid”

Diego's clip, die bijna tienduizend volgers op Instagram heeft, trok veel views. Hoewel de episode de inspiratiebron was voor een ironische video, bevat deze ook een belangrijke boodschap voor gebruikers: wees voorzichtig tijdens het rijden en let altijd op jezelf om soortgelijke incidenten te voorkomen. De schade aan de garage en waarschijnlijk ook aan de fiets zal zeker een prijs hebben, die voorkomen had kunnen worden als de fietser beter had opgelet of aan zijn “bagage” had gedacht.

Het kan iedereen overkomen om in gedachten verzonken te zijn of om dit soort dingen te vergeten, door de haast, de dagelijkse drukte of, zoals in het geval van Perez Garcia, door zijn verschillende verplichtingen en het gebruik van zijn mobiele telefoon waardoor hij de aanwezigheid van zijn fiets op het autodak uit het oog was verloren. Kan dit worden vermeden? Misschien niet altijd, maar zoals gezegd is een goed systeem om op je handelingen te letten door te proberen niet voortdurend te “multitasken”: is jou zoiets ooit overkomen?

Advertisement