De kunst van het evenwichtig plaatsen van stenen: de "onmogelijk" sculpturen van Michael Grab - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De kunst van het evenwichtig plaatsen…
18 onmisbare accessoires voor nieuwe ouders om hun leven eenvoudiger te maken Van buiten lijkt het een normaal huis, van binnen is het een adembenemend kasteel...

De kunst van het evenwichtig plaatsen van stenen: de "onmogelijk" sculpturen van Michael Grab

Door Sarah Nichele
3.120
Advertisement

Het project Gravity Glue (lett.: zwaartekrachtlijm) ontstond bij toeval in 2008 toen de jonge Michael Grab tijdens een reis probeerde om een aantal stenen op elkaar te laten balanceren en hij een aangeboren talent ontdekte. Deze activiteit had een ongelooflijke en onverwachte ontspannende werking op hem (en iedereen die zijn foto's zag), dat hij besloot om een serie van deze "onmogelijke" evenwichtige sculpturen te realiseren.

Door concentratie, meditatie en vleugje handigheid (vergeet niet dat de enige 'lijm' waar gebruik van wordt gemaakt voor project Gravity Glue uit zwaartekracht bestaat) te combineren, stralen de beeldhouwwerken van Michael een gevoel van magie en rust uit, die nog intenser is door de rumoerige omgeving (meestal een waterval of een klif met uitzicht op zee) waarin de beeldhouwwerken zich bevinden.  

Volgens de kunstenaar ligt hier de kracht van deze werken: de stenen zijn volledig in balans ten opzichte van een turbulente en rumoerige omgeving... Is dat niet waar wij elke dag naar proberen te streven? 

Advertisement
Advertisement
Tags: KunstNatuur
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt